Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν σχηματιστεί κυβέρνηση, δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο

featured image

«Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι άδεια και δεν είναι μισογεμάτη με τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, για να προσθέσει πως, υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία και αναγνώριση ότι η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται με συγκεκριμένο μετριοπαθή πολιτικό λόγο, ενωμένη και ανανεωμένη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πως θα πορευθεί στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα έχει αρκετές περιπέτειες ο κ. Τσίπρας, αλλά είναι δικό του ζήτημα αυτό. Δεν με ενδιαφέρει πώς θα πορευθεί στην αντιπολίτευση. Εύχομαι, εφόσον μας επιλέξει ο ελληνικός λαός, στην αντιπολίτευση να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του και να μην επανέλθει σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος».

Για την κριτική που δέχεται αναφορικά με τη δήλωσή του για ενδεχόμενες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, απάντησε: «Έκανα μια παρατήρηση αυτονόητη, ότι αν δεν προκύψει κυβέρνηση για οποιονδήποτε λόγο, τότε η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι, άμεσα, σε εκλογές με απλή αναλογική, οι οποίες εκλογές με απλή αναλογική θα οδηγήσουν -κατά τη γνώμη μου- τη χώρα σε ακυβερνησία. Κατηγορούμαι για κινδυνολογία, επειδή κάνω μια απλή διαπίστωση, από αυτόν που προκάλεσε το πρόβλημα, γιατί ψήφισε αυτόν τον εκλογικό νόμο.

«Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο», διευκρίνισε και σημείωσε: «Μια από τις πρώτες μας ενέργειες ως κυβέρνηση είναι να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, όχι απαραίτητα για να επαναφέρουμε το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, αλλά για να ξεφύγουμε από την απλή αναλογική και να κερδίσουμε την κυβερνησιμότητα. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 200 ψήφοι, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς δεν θα βρεθούν στην επόμενη βουλή αυτά τα άρθρα που θα αφορούν την ψήφο των Ελλήνων που κατοικούν εκτός Ελλάδας».

«Η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η ψήφος προς τη ΝΔ είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου», υπογράμμισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε ότι είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει την ομοιογένεια της κυβέρνησής του, ενώ επανέλαβε πως έχει καταλήξει, άνω του 50%, στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του.

Επιπλέον, ανέφερε πως σε επίπεδο υφυπουργών θα υπάρχουν τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικοί, αφήνοντας ανοικτό να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ως εξωκοινοβουλευτικοί, στελέχη που στο παρελθόν ανήκαν σε άλλα κόμματα.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά πως θα ήταν ιδανικό να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση «για διαφορετικούς λόγους», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα «κόμματα της οργής τελειώνουν ή τέλειωσαν». Τέλος, επέρριψε ευθύνες, από κοινού, στον Αλέξη Τσίπρα και στον Γιάννη Βαρουφάκη για την πορεία της οικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.