Στελέχη της γενιάς του Πολυτεχνείου στο πλευρό του Νίκου Βούτση

featured image

Σε κοινή δήλωσή τους, στελέχη της γενιάς του Πολυτεχνείου καταγγέλλουν τις συκοφαντίες εις βάρος του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Οκτώ μέλη του αντιδικτατορικού αγώνα δηλώνουν:

«Τα παλαιά ψεύδη του αρχιβασανιστή, διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ Νίκου Χατζηζήση εις βάρος του Νίκου Βούτση, και οι συναφείς αθλιότητες των φερέφωνων της χούντας αναπαρήχθησαν χθες και σήμερα [σ.σ. τις προηγούμενες ημέρες] μετά από 43 χρόνια, με δημοσιεύματα και δηλώσεις. Ο Χατζηζήσης ως γνωστόν καταδικάστηκε βαριά για τη δράση του.

Τα απροκάλυπτα κατασκευασμένα ψεύδη του Χατζηζήση κυκλοφόρησαν για μία ημέρα το 1976, και εντός 24 ωρών αποσύρθηκαν. Τότε οι παρεμβάσεις στελεχών του αντιδικτατορικού-φοιτητικού κινήματος από όλο το πολιτικό φάσμα ήταν έντονες και καταγγελτικές για την απόπειρα σπίλωσης του Νίκου Βούτση και της σθεναρής αντιδικτατορικής του δράσης. Τότε η ιστορία ήταν ζώσα.

Όμως η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ένα κομμάτι της, αυτό του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ζήσαμε και εμείς. Το έζησε δραστήρια και θαρραλέα και ο Νίκος Βούτσης, στέλεχος του Ρήγα Φεραίου. Και είναι τιμή μας που ήμασταν μαζί του στους αγώνες κατά της δικτατορίας και υπέρ της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Γι" αυτό καταδικάζουμε την αήθη απόπειρα κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση».

Τη δήλωση υπογράφουν οι: Δαφέρμος Ολύμπιος, Λαλιώτης Κώστας, Μπαλαούρας Μάκης, Μπίστης Νίκος, Παπαβασιλόπουλος Γιώργος, Παπαχρήστος Μήτσος, Σαμπατακάκης Μιχάλης και Ψαρράς Δημήτρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.