Αλέξης Τσίπρας: Γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν πρόκειται να γίνει. Τελεία και παύλα

featured image

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open και την Έλλη Στάη, αναφέρθηκε και στην ένταση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τις γεωτρήσεις που η Άγκυρα έχει εξαγγείλει με τον «Πορθητή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου:

«Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θέλει να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο αυτή τη στιγμή. Η στάση της δεν προκύπτει από μία θέση ισχύος αλλά από αδυναμία. Ωστόσο κάθε Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να έχει στο μυαλό του ένα ατύχημα. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουμε».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τις γεωτρήσεις:

«Γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν πρόκειται να γίνει. Τελεία και παύλα. Η Τουρκία δεν τόλμησε να έρθει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Πήγε στην Καρπασία».

Σε ερώτηση για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου ότι η κυβέρνηση ήξερε εδώ και 7 μήνες τα σενάρια για μία επιθετική κίνηση της Τουρκίας μετά την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει πληροφορίες για τα σενάρια αυτά. Μεγάλο ρόλο στο στρίμωγμα της Τουρκίας έχει βέβαια και η υπογραφή του αγωγού Eastmed. Γνωρίζαμε για τα σενάρια».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.