Χαρίτσης: Πρέπει να υπάρχουν καθαρές θέσεις στο δρόμο προς τις κάλπες

featured image

Την ενισχυμένη θέση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, χάρη στις προσπάθειες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Μεσσηνίας και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης σε τοποθέτησή του στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε από τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ σχετικά με την προκλητική στάση της Τουρκίας απάντησε σαφώς ότι η κυβέρνηση δεν έμεινε άπραγη ούτε τώρα ούτε όμως και το προηγούμενο διάστημα. «Δεν περιμέναμε την τουρκική προκλητικότητα να οξυνθεί. Εδώ και τέσσερα χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση ασκεί μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε τη Σύνοδο Κορυφής, όπου για πρώτη φορά κατέστη απολύτως σαφές, και με διατυπώσεις πιο σκληρές του αναμενόμενου, ότι η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο, και πρέπει να μειώσει αυτή την επιθετικότητα, για να μην υποστεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο υποψήφιος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, μία συμφωνία που «αναβάθμισε τη θέση της χώρας στο εξωτερικό, ισχυροποίησε τις συμμαχίες της και άμβλυνε την επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια» όπως είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας ερώτημα στην συνομιλήτριά του και υποψήφια βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει το κόμμα της, δεδομένης της διγλωσσίας που παρατηρείται στο εν λόγω ζήτημα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχουν καθαρές θέσεις, τουλάχιστον στα κρίσιμα θέματα, στο δρόμο προς τις κάλπες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.