Αυγενάκης: Αναγνωρίζουμε τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στο Ελληνικό Έθνος

featured image

«Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται και να διαφυλάσσει το λειτούργημα των κληρικών και τη ζωή των οικογενειών τους και όχι να διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησίας με πρόχειρες επιλογές», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης π. Ζαχαρία Αδαμάκη και εκπροσώπους όλων των Συνδέσμων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η Εκκλησία της Κρήτης είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του» και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της, την ενδυνάμωση του κοινωνικού, εκπαιδευτικού και του ποιμαντικού της έργου, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.

«Η κοινωνία μας έχει ανάγκη να βρούμε τις μεθόδους εκείνες, ώστε να συνεργαστούμε, να υπάρξει κοινωνική γαλήνη και σταθερότητα. Στον κοινό αυτό αγώνα για την ανάταξη και την πρόοδο της χώρας μας, η συνεισφορά της Εκκλησίας και των κληρικών είναι καθοριστικής σημασίας», είπε ο Γραμματέας της ΝΔ απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συνδέσμων.

Ακόμα, ο κ. Αυγενάκης ανέδειξε τη σημαντική συμβολή των κληρικών στις φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει πράξη, χωρίς την αδιάκοπη δουλειά κι αφοσίωσή τους.

Αναφερόμενος στην απόπειρα αναθεώρησης, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του άρθρου 3 του Συντάγματος, το οποίο αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, είπε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν κρίνει αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, κάτι για το οποίο αγωνίστηκε και πέτυχε αποτρέποντας την αναθεώρησή του από την Κυβέρνηση. Άλλωστε η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, καθώς και τους εκπροσώπους των Συνδέσμων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και τους διαβεβαίωσε πως η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει και σέβεται τη διαχρονική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ελληνικό Έθνος και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των λειτουργών της.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.