Αλέξης Τσίπρας: Ο Κ. Καραμανλής μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής

featured image

Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την Έλλη Στάη.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη χθεσινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού τόνισε: «Κατ" αρχάς είχε ενδιαφέρον γιατί είχε 10 χρόνια να μιλήσει. Μίλησε 16 λεπτά, πάνω κάτω 1,5 λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Σεβαστή η επιλογή του αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι εγώ, όπως και όλοι οι πολίτες, ανέμενα να έχει κάποια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια, ωστόσο ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας για να προσθέσει:

«Επέλεξε να φύγει, έχοντας πλήρη εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η χώρα.

Ο επόμενος (σ.σ. ο Γ. Παπανδρέου) μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε, έλεγε "λεφτά υπάρχουν", οδήγησε τη χώρα στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο, σε ένα μη εκλεγμένο πρωθυπουργό.

Ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς μιλούσε για Ζάππεια και επέλεξε να παραδώσει τη χώρα στο λεγόμενο σχέδιο της "αριστερής παρένθεσης", λεηλατημένη χώρα, με άδεια ταμεία».

Σε ερώτηση για τη «συμπάθεια» που έχει δείξει ο ίδιος στην κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε:

«Εγώ ήμουν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και ασκούσα δριμεία αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Ασκήσαμε και εντονότατη κριτική και στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά. Όταν ρωτήθηκα δεν απέκρυψα ότι και οι  τρεις διατελέσαντες πρωθυπουργοί έχουν βαρύτατες ευθύνες.

Αυτό που ξέρω είναι ότι δημιούργησε ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που μας οδήγησε στην επιτροπεία. Η παράταξη της ΝΔ γιγάντωσε ένα πελατειακό κράτος, συνθήκες ασυδοσίας και πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο διακυβέρνησης για να μην επιστρέψουμε σε ένα τέτοιο καθεστώς» είπε.

«Θα μου ήταν πολύ ευχάριστο να ήμουν πρωθυπουργός και να μοιράζω χρήματα και διορισμούς. Δυστυχώς εγώ ανέλαβα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Η ιστορία έχει καταγράψει ότι ο κ. Καραμανλής αποχώρησε χωρίς να δώσει τη μάχη, ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και μας οδήγησε στην επιτροπεία, ο κ. Σαμαράς άσκησε σκληρή πολιτική. Εγώ έβγαλα τη χώρα από τα μνημόνια» ανέφερε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.