Champions League: Κατά τεράστιο ποσοστό στον 3ο προκριματικό γύρο ο ΠΑΟΚ

featured image

Είναι σχεδόν οριστικό, αλλά όχι ακόμη 100% δεδομένο/ Και αυτό γιατί ακόμη υπάρχει σενάριο που μπορεί να στείλει τον ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο των προκριματικών του Champions League, αλλά αυτό έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να συμβεί. Η πρόκριση της Τότεναμ στον τελικό της διοργάνωσης σιγουρεύει τη θέση του «δικέφαλου» του Βορρά στον 3ο γύρο.

Τι πρέπει να συμβεί για να αλλάξουν τα δεδομένα;

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); }); Η Τότεναμ να χάσει από την Εβερτον την Κυριακή και η Αρσεναλ να νικήσει την Μπέρνλι. Αφού συμβεί το παραπάνω, να καλυφθεί και διαφορά 8 τερμάτων. Δηλαδή, να χάσει η Τότεναμ 4-0 και η Αρσεναλ να νικήσει με 4-0. Ή 3-0 και 5-0 αντίστοιχα. Εάν συμβούν τα παραπάνω, η Τότεναμ να κατακτήσει το Champions League στον τελικό με τη Λίβερπουλ.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό που είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί. Απλά, επειδή πολλά έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η πιθανότητα αυτή είναι... 0,01%.

Γλιτώνει δύο εβδομάδες και δύο ματς ο ΠΑΟΚ

Με αυτήν την εξέλιξη αυτή, ο ΠΑΟΚ δεν θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις (όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο), αλλά από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά γλιτώνει έτσι τα ματς στις 23 και 30 Ιουλίου και θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στις 6 ή 7 Αυγούστου, ενώ θα ξέρει τον αντίπαλό του ή το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αυτός από τις 22 Ιουλίου.

Στους ανίσχυρους για τον 3ο προκριματικό γύρο

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας 23.500 βαθμούς, θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης και το πιο πιθανό να κληρωθεί με ζευγάρι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ποιοι μπορεί να είναι οι αντίπαλοί του;

Με την προϋπόθεση ότι οι ισχυρές ομάδες θα περάσουν από τον πρώτο και τον δεύτερο προκριματικό γύρο αυτές θα είναι:

Άγιαξ ή Αϊντχόφεν (όποια πάρει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία) Σέλτικ (πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους) Κοπεγχάγη (πρέπει να περάσει έναν προκριματικό γύρο) Ντιναμό Ζάγκρεμπ (πρέπει να περάσει έναν προκριματικό γύρο) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους) Αστάνα (πρέπει να περάσει δύο προκριματικούς γύρους)

Για να είναι στους ισχυρούς ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, στην κλήρωση της 22ας Ιουλίου θα πρέπει να συμβούν αρκετά... θαύματα στον 1ο προκριματικό γύρο. Ουσιαστικά, είναι απίθανο να συμβούν... Οι συγκεκριμένοι πιθανοί αντίπαλοι είναι ενδεικτικοί και είναι οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, πάντα σε περίπτωση που προκριθούν.

Υπάρχει και η περίπτωση, βεβαίως, ο ΠΑΟΚ να πέσει σε ακόμα πιο βατό αντίπαλο. Πώς; Εάν η κλήρωση δεν τον «ρίξει» πάνω στους Ολλανδούς και τον φέρει σε ζευγάρι (δηλαδή τις 5 από τις 6 ομάδες), δηλαδή εάν ο ανίσχυρος του ζευγαριού προκριθεί.

Τυχαίο παράδειγμα: εάν η Κοπεγχάγη κληρωθεί με την Ελσίνσκι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και αυτό το ζευγάρι πέσει στους Θεσσαλονικείς, τότε ο «δικέφαλος» του Βορρά μπορεί να αγωνιστεί με την Ελσίνκι, εάν φυσικά προκριθούν οι Φινλανδοί. Αυτό, ωστόσο, είναι το πιο δύσκολο σενάριο...

Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο για τις 6 ή 7 Αυγούστου και η ρεβάνς θα είναι προγραμματισμένη για τις 13 Αυγούστου.

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.