Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού

featured image

Τρεις νέοι βουλευτές ορκίζονται το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας. Τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που κατεβαίνει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές 2019 και παραιτήθηκε, καταλαμβάνει η Ζωή Ράπτη. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος καταλαμβάνει την έδρα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία επίσης έχει υποβάλει παραίτηση καθώς είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές ενώ ο Νίκος Νυφούδης καταλαμβάνει την έδρα της Κατερίνας Μάρκου για τους ίδιους λόγους.

Ενόψει της ορκωμοσίας του κ. Νυφούδη, ο πρόεδρος της Βουλής έχει απευθύνει ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, για το ενδεχόμενο να ανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού καθώς, μετά την ορκωμοσία της Αντιγόνης Λυμπεράκη, οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το Ποτάμι θα ανέρχονται σε πέντε.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστος αριθμός βoυλευτών για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται σε πέντε 5, αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα 2/3 τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.