Ρόμα: Έντονες αντιδράσεις για την αποχώρηση του Ντε Ρόσι σε όλον τον κόσμο

featured image

Η είδηση της αποχώρησης του Ντανιέλε ντε Ρόσι από τη Ρόμα, όχι όμως και από την αγωνιστική δράση, έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα αγανάκτησης στις τάξεις των «τζιαλορόσι» οπαδών. Οι τιφίζι της ομάδας από την αιώνια πόλη δεν μπορούν να… χωνέψουν ότι η διοίκηση του συλλόγου αφήνει έναν εμβληματικό ποδοσφαιριστή να φύγει και δεν θα ολοκληρώσει εκεί την καριέρα του.

Από τις πρώτες αντιδράσεις των υποστηρικτών της Ρόμα, ήταν να πάνε στο προπονητήριο της ομάδας και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον 36χρονο μέσο. Εκεί μίλησαν -μεταξύ άλλων- και με τον Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος -σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ- φέρεται να τους είπε πως άπαντες στην ομάδα ήθελαν ο Ντε Ρόσι να συνεχίσει, όχι όμως και η διοίκηση.

Οι «τζιαλορίσι» τιφόζι έχουν γίνει… πυρ και μανία με τη διοίκηση του συλλόγου και ειδικά με τον Τζέιμς Παλότα, τον οποίον κατηγορούν ότι έχει στρέψει το «καράβι» σε μια πολύ άσχημη τροχιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τωρινό ρόστερ της ομάδας υπάρχουν μόλις οκτώ Ιταλοί και ο ένας θα αποχωρήσει σύντομα, ενώ δεν αποκλείεται να πωληθούν ένας δύο ακόμη, με βασικότερο υποψήφιο τον Νικολό Τζανιόλο.

Οι αντιδράσεις των οπαδών της Ρόμα για τον Ντε Ρόσι έχουν πάρει… μορφή επιδημίας, η οποία εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι πανό κατά της διοίκησης και του Παλότα κρεμάστηκαν όχι μόνο στην ιταλική πρωτεύουσα και σε κάποιες άλλες πόλεις της γειτονικής χώρας, αλλά και σε Νέα Υόρκη, Σίδνεϋ, Παρίσι, Ντίσελντορφ, Νανσί, Κοπεγχάγη, ακόμη και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σχετικό αφιέρωμα φιλοξένησε και η Corriere dello Sport.

Η εκτίμηση στο πρόσωπο του Ντανιέλε ντε Ρόσι και στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής ήταν από τους λίγους «one club players» στον πλανήτη (παίκτες που έχουν παίξει μόνο για μια ομάδα σε επαγγελματικό επίπεδο), φαίνεται και στις αντιδράσεις των οπαδών των άλλων ομάδων. Όπως της μισητής για τους Ρωμαίους, Λάτσιο, αλλά και της Γιουβέντους.

«Μεγάλος εχθρός μόνο εντός γηπέδου», έγραφε το πανό των λατσιάλι, με το οποίο τιμούσαν τον Ντε Ρόσι, ενώ το μήνυμα των γιουβεντίνων ήταν «αντίο Ντε Ρόσι, πρώτα άνθρωπος και μετά ποδοσφαιριστής».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.