Αλέξης Τσίπρας: Η παρουσία σας είναι ξέσπασμα αξιοπρέπειας και ανατροπής

featured image

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής στο βήμα της κεντρικής του ομιλίας στην πλατεία Συντάγματος πριν τις Ευρωεκλογές. Η λεωφόρος Αμαλίας είναι κλειστή ενώ λίγος είναι ο κόσμος επί της πλατείας.

Ισχυρή αλλά διακριτική η παρουσία της ΕΛΑΣ περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος λόγω της ομιλίας του πρωθυπουργού. Διμοιρίες έχουν παραταχθεί στα στενά κάτω από τη πλατεία Συντάγματος, ενώ προληπτικά στο σημείο υπάρχει και βανάκι προσαγωγών της ΕΛΑΣ.

«Η σημερινή σας παρουσία εδώ στην πλατεία Συντάγματος είναι ένα ξέσπασμα Δημοκρατίας, ξέσπασμα ελπίδας και ανατροπής», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Εδώ από το Σύνταγμα δίνουμε απάντηση σε όσους σχεδίαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, σε όσους σχεδίαζαν χωρίς τον ελληνικό λαό».

Ενώ ανέφερε ότι: «Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά ποιους εκπροσώπους θα στείλουμε στην ευρωβουλή αλλά με ποιο σχέδιο θα πορευτούμε τώρα που μπορούμε ελεύθεροι να σχεδιάζουμε για την πατρίδα μας».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «δεν μπορεί κανένας από μας να βγάλει από το μυαλό του τις σκηνές που βλέπαμε χιλιάδες ανθρώπους στα συσσίτια αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας να ψάχνουν στους κάδους των απορριμμάτων, το "14 και το "15».

Αυτή ήταν η τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς για να σωθούν οι τράπεζές τους. Και το χειρότερο πήγαν να ρίξουν στον λαό την ευθύνη. Και είπαν στον λαό μας «μαζί τα φάγαμε» έχετε κι εσείς ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ζητήσαμε έντιμα από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί και μας εμπιστεύτηκε τον Σεπτέμβρη του "15 και σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί ότι ο αγώνας μας δικαιώθηκε και ότι σωστά πράξαμε και μείναμε στην μάχη για να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα την πατρίδα μας».

«Μάχες που έμοιαζαν χαμένες και τις δώσαμε με πίστη κόντρα στην τρόικα...όταν καταφέραμε και βρήκαμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, που δεν άφησε κανένα μόνο και απροστάτευτο. Όταν ξαναστήσαμε τα νοσοκομεία στα πόδια τους, όταν καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση στα σχολεία που λειτουργούσαν με φωτοτυπίες ως τον Δεκέμβρη, όταν κάθε τέλος του χρόνου ότι περίσσευε το μοιράζαμε με δικαιοσύνη», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Όταν ακυρώναμε τις αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις κόντρα στα σχέδιά τους. Κι όλα αυτά μέσα σε συνθήκες επιτροπείας, μέσα στα μνημόνια. Αποδείξαμε ότι υπάρχει τρίτος δρόμος δεν είναι μόνο ο δρόμος της απόλυτης υποταγής ή της ρήξης. Κι αυτός είναι ο ρόλος της Αριστεράς. Να μπαίνει στην μάχη, να μην δραπετεύει».

O πρωθυπουργός είπε ότι «Υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να μας βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές. Προέβλεψαν ότι θα εφαρμοστεί ο κόπτης στις συντάξεις και τους μισθούς, ότι θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις, ότι δεν θα καταφέραμε να βγούμε στις αγορές. Απέτυχαν σε όλες τις προβλέψεις τους και δεν δίστασαν να ταξιδεύουν μέχρι το Βερολίνο και να ζητάνε από τους δανειστές μας να μην μας κάνουν τα χατίρια».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.