Ο Άρης των ρεκόρ και το… γήπεδο που πρέπει να πέσει

featured image

Με δύο ρεκόρ έριξε την αυλαία της Super League 2018-19 ο Άρης, στη νίκη του με 7-2 επί της Ξάνθης για την 30ή αγωνιστική, με την οποία επισφράγισε και την έξοδό του στα προκριματικά του Europa League.

Η φετινή αγωνιστική χρονιά ήταν από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές των «κίτρινων», καθώς κατάφεραν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την έδρα τους, στην οποία σημείωσαν εννέα νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε καταγράψει το 2009-10.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Μάλιστα, οι επιδόσεις αυτές συνδυάζονται με τα 29 γκολ που πέτυχε ο Άρης στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τα οποία αποτελούν και την τρίτη καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος, πίσω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Τα επιτεύγματα δεν σταματούν εκεί, καθώς με τα επτά γκολ που πέτυχε χθες η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έφτασε τα 46, κάτι που αποτελεί ρεκόρ 19 ετών. Συγκεκριμένα, η καλύτερη επίδοση καταγράφεται το 1999-2000, όταν και πέτυχε 50 τέρματα σε μία σεζόν, αλλά σε πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών.

Το 7-2 είναι ιστορικό, καθώς οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν μια επίδοση η οποία κρατούσε 40 ολόκληρα χρόνια, Ήταν 3 Ιουνίου του 1979 όταν επικράτησε με το ίδιο σκορ της Καστοριάς και πάλι για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τότε είχαν σκοράρει οι Μπαλής (τρία τέρματα), Κούης, Ανανιάδης, Ζελελίδης και Μόσχος.

Τέλος, χθες στη Θεσσαλονίκη έγινε και κάτι μοναδικό, καθώς ο Μανώλης Σιώπης ευστόχησε σε πέναλτι στο 90+2" της αναμέτρησης. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας του Έλληνα μέσου σε 168 συμμετοχές. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει, όταν θα ερχόταν αυτή η ώρα, «θα γκρεμιστεί το γήπεδο».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.