Κωνσταντίνος Ζέρβας: Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

featured image

Τη βεβαιότητα πως θα βρίσκεται στο β" γύρο των εκλογών και θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο υποψήφιος για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου και επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ».

«Θα υπάρχει μια εξαιρετική έκπληξη το βράδυ της Κυριακής για όλους αυτούς που θεωρούν τους Θεσσαλονικείς δεδομένους. Που μας θεωρούν ιθαγενείς και προσφέρουν χάντρες και καθρέφτες. Θα πάρουν ένα εξαιρετικό μάθημα γιατί η πόλη σκέφτεται αυτοδιοικητικά» είπε ο κ.Ζέρβας αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Δήλωσε σίγουρος ότι θα είναι «στο β’ γύρο και σίγουρος ότι θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Έχω πλήρη συναίσθηση αυτού και ήδη σκέφτομαι όλα τα πράγματα που πρέπει να απασχολούν τον δήμαρχο της πόλης».

Ο κ.Ζέρβας αναφέρθηκε στις κομματικές υποψηφιότητες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ το βράδυ των εκλογών δεν θα ευχαριστήσω κανέναν αρχηγό κόμματος, δεν θα λάβω τηλεφώνημα από κανέναν αρχηγό. Δεν χρωστάω σε καμία παράταξη, χρωστάω μόνο στην πόλη. Και θα αφοσιωθώ στους πολίτες για να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Επανέλαβε πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν συζητήθηκαν τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, παρά μόνο σημειώθηκε κομματική αντιπαράθεση: «Έχουμε κάποιες υποψηφιότητες που προήλθαν σκηνοθετημένες. Προήλθαν ως κομματικές επιλογές και όταν επιλέγεις ανθρώπους που έχουν χαλαρή επαφή με τα προβλήματα, προφανώς δεν τα γνωρίζουν και δεν τους βολεύει να έχουν ατζέντα πόλης. Έχουν κομματική ατζέντα και κομματικές αντιπαλότητες. Την επόμενη μέρα που θα χάσουν, ξέρουν ότι θα έχουν άλλη θέση κομματική ή κυβερνητική».

Αναφορικά με την πρόταση του για τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%, ο κ.Ζέρβας είπε: «Επίσημα καμία παράταξη από τις άλλες 18 δεν βγήκε να πει ότι αυτό δεν στέκει. Αυτό από μόνο του δείχνει την εγκυρότητα της δικής μας πρότασης και δέσμευσης» και πρόσθεσε πως «ό,τι λεφτά δεν αξιοποιούμε ως δήμος τα γυρνάμε πίσω στους δημότες. Θα γυρίσουν οριζόντια σε όλους και όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες. Τα δημοτικά τέλη θα είναι κατά 50% μειωμένα και αυτό θα πάει το 2020, για να μπορέσουμε να το περάσουμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Για την καθαριότητα είπε πως ο ίδιος θα αναλάβει την αντιδημαρχία με στόχο να μπει τάξη στη Θεσσαλονίκη έως τις αρχές του 2020, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα ως ένα προσωπικό στοίχημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο άλλο μεγάλο στοίχημα που βάζει ως επικεφαλής παράταξης και είναι η ανάπλαση της Πλατείας Αριστοτέλους. Τέλος, στάθηκε στη δέσμευση του πως ως δήμαρχος θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ χαρακτηρίζοντας «άθλια την κατάσταση» με τις αστικές συγκοινωνίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.