Νέο όπλο της ΑΑΔΕ στην πάταξη του λαθρεμπορίου και της νοθείας στα καύσιμα

featured image

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, υπέγραψε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προς αξιολόγηση προϊόντων μοριακής τεχνολογίας κατάλληλων να χρησιμοποιηθούν ως εθνικοί ιχνηθέτες καυσίμων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τής ΑΑΔΕ, με τον τρόπο αυτό ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης μιας, κομβικής σημασίας, δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της νοθείας στα καύσιμα και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο στόχος είναι η εφαρμογή ενός βελτιωμένου συστήματος ιχνηθέτησης ορισμένων καυσίμων και συγκεκριμένα στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιείται για τη ναυτιλία και τη θέρμανση, τομείς υψηλού κινδύνου για τη διάπραξη πράξεων λαθρεμπορίου και νοθείας, στο πλαίσιο της υλοποίησης όσων ορίζονται στην πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση υπ’ αριθμ. 30/004/000/539/2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 803) «Διαδικασίες και προδιαγραφές ιχνηθέτησης υγρών καυσίμων που διατίθενται στην κατανάλωση ή διακινούνται ή αποθηκεύονται εντός της Ελληνικής Επικράτειας με ιχνηθέτες μοριακής τεχνολογίας. Διαδικασία δειγματοληψίας και ελέγχου των ιχνηθετημένων καυσίμων και απαιτήσεις τεχνολογικού εξοπλισμού».

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καλούνται τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (ατομικές επιχειρήσεις) ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, να υποβάλουν προσφορές για προϊόντα κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν ως εθνικοί ιχνηθέτες μοριακής τεχνολογίας σε πετρέλαια εσωτερικής καύσης».

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.