Κουτσούμπας: Ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη

featured image

«Όλοι μαζί με τον αγώνα μας, με την πάλη μας μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, μπορούν να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για όλους, γι" αυτόν εδώ τον τόπο» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εργατική συγκέντρωση στην Ναυπηγοεπισκευαστικη Ζώνη Περάματος.

Επισήμανε ότι η σημερινή του επίσκεψη στο Πέραμα και στη Ζώνη έγινε για ουσιαστικούς λόγους «γιατί το ΚΚΕ στο επίκεντρο της προσοχής του έχει πρώτα απ" όλα τα προβλήματα που βιώνει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που είναι οι μόνοι που υποφέρουν όλα αυτά τα χρόνια και με την καπιταλιστική οικονομική κρίση και πριν και στη συνέχεια».

Πρόσθεσε οτι δεν υποφέρουν «οι λίγοι, οι ολιγάρχες, αυτοί που έχουν όλο τον πλούτο, που και στις συνθήκες της κρίσης κέρδιζαν, ενώ ο λαός και οι εργάτες έχαναν».

Υπογράμμισε επίσης ότι στη Ζώνη Περάματος «θρηνούμε πολλά θύματα. Η εργατική τάξη πληρώνει στο βωμό του κέρδους των μεγάλων, του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών, βαρύ φόρο αίματος με συνεχή εργατικά ατυχήματα, τα οποία αυξήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από 5.000 περίπου πανελλαδικά το 2014 σε πάνω από 7.000 σήμερα».

«Αυτό σημαίνει ότι επιδεινώνονται οι συνθήκες δουλειάς των εργατών» τόνισε, επισημαίνοντας στη συνέχεια την κατάργηση του Πυροσβεστικού Σταθμού στη Ζώνη και την ανυπαρξία, ουσιαστικά, πυροσβεστικού οχήματος για την έγκαιρη κατάσβεση πυρκαϊάς και επαρκών μέτρων ασφαλείας για τη ζωή των εργατών.

Είπε ότι τέτοια ζητήματα αναδεικνύει το ΚΚΕ, στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στους Δήμους και τις Περιφέρειες με τους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με το ΚΚΕ και στα εργατικά ταξικά συνδικάτα μέσα στα οποία πρωτοστατούν οι κομμουνιστές.

«Το μήνυμα που πρέπει να δώσει και το Πέραμα, οι εργάτες της Ζώνης, η εργατική τάξη της Ελλάδας είναι ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ» υπογράμμισε, προσθέτοντας «γιατί τους έχουμε γνωρίσει όλους, και τη ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση και ξέρουμε ότι, παρά τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, κάνουν πάνω-κάτω μία από τα ίδια, με επιμέρους διαφορές, και βάζουν τον λαό, τους εργάτες να ψάχνουν επιμέρους μικρές διαφορές για κάποιο δήθεν μικρότερο κακό».

«Δεν υπάρχει μικρότερο κακό. Έχετε πείρα πλέον ιδιαίτερα από την τελευταία δεκαετία της κρίσης, κάθε φορά που επιλέγουμε ένα μικρότερο κακό, μας προκύπτει ένα μεγαλύτερο. Έτσι ξεκίνησαν και τα μνημόνια οι προηγούμενοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έτσι υποσχόταν ο Τσίπρας ότι με ένα άρθρο θα καταργήσει τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και έτσι μας φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλους τους άλλους ψηφίζοντας στη Βουλή ένα νέο πιο βάρβαρο μνημόνιο με εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους και διατηρώντας σε ισχύ και όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους» ανέφερε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.