Νίκος Παππάς στο Κερατσίνι: Επενδύσεις 4 δισ. για δίκτυα νέας γενιάς

featured image

Για τα έργα τοποθέτησης οπτικών ινών ενημερώθηκε σήμερα, από κοντά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέφθηκε το Κερατσίνι.

Ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της εταιρείας που πραγματοποιεί το έργο, ύψους 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, και συνομίλησε με εργαζόμενους οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συνδέσεις των οπτικών ινών, που θα αποδώσουν πολύ υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

«Είμαστε σήμερα στο Κερατσίνι. Ήρθαμε και είδαμε από κοντά το πώς αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών» είπε ο κ. Παππάς σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι οι «επενδύσεις, ύψους 4 δισ. από τώρα μέχρι το 2022 για την ανάπτυξη αυτών των δικτύων, θα συμβάλουν στην απόδοση υπερυψηλών ταχυτήτων πρόσβασης στο Διαδίκτυο».

«Για εμάς δεν υπάρχουν περιοχές δεύτερης κατηγορίας, δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας» προσέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι «με αυτές τις επενδύσεις, με τα σχεδιασμένα προγράμματά μας φέρνουμε το αύριο, σήμερα, για όλους».

Με τη δράση SuperFast Broadband, του ΨΗΠΤΕ, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ ετησίως, που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιδοτείται η ζήτηση συνδέσεων με οπτική ίνα έως το σπίτι, για απόκτηση υπερυψηλών ταχυτήτων ίντερνετ από 100 Mbps έως 1 Gbps, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, πρόσφατα υπεγράφη η έναρξη του διαγωνισμού για το έργο Ultra Fast Broadband, προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ στα ευρυζωνικά δίκτυα στην Ευρώπη. Με το έργο θα δοθεί, έως το 2023, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps, σε 2,5 εκατ. πολίτες, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν κατοικούν.

Τέλος, ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε «λευκές» περιοχές της χώρας. Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο έργο, το υπουργείο ΨΗΠΤΕ βραβεύτηκε από την Κομισιόν.

(Η φωτογραφία του θέματος είναι από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.