Εκλογές 2019: Τι ώρα ανοίγουν αύριο οι κάλπες

featured image

Ώρα Ευρωεκλογών, αλλά και Δημοτικών και περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών. Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, η ψηφοφορία διαρκεί από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Ειδικά για τις Ευρωεκλογές 2019, στα λοιπά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά κατά την ημέρα των εκλογών, η ημέρα της ψηφοφορίας είναι το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα τοπική ώρα.

Μπορείτε να ψηφίσετε με την ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή.

Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

Στις εκλογές 2019 ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρούς, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Οι σταυροί πρέπει να μπαίνουν όλοι ενιαία, είτε από την αριστερή μεριά του ψηφοδελτίου, είτε από τη δεξιά.

Δείτε εδώ πού ψηφίζετε



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.