Ευρωεκλογές 2019: Αισιοδοξία για «καθαρή νίκη» από υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ

featured image

Την αισιοδοξία τους για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, εξέφρασαν σήμερα από την Πάτρα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Λυδία Κονιόρδου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Θοδωρής Δουλουμπέκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων.

Ειδικότερα, ο Κώστας Αρβανίτης διατύπωσε την εκτίμηση ότι « η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι καθαρή» και αναφερόμενος στην πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ήπειρο, τόνισε ότι «οι δημοσκοπήσεις του λαού είναι αυτές που δίνουν και το αποτύπωμα».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Μιλώντας για το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μάς βοηθάει να ξετυλίγουμε πιο εύκολα και πιο κατανοητά τι ακριβώς εμείς εννοούμε ακροδεξιά» και συνέχισε: «Ακροδεξιά είναι αυτό που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή η ακραία δεξιά σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις, στην αναδιανομή του χρήματος, ακόμα και σε ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τα face news», διότι όπως πρόσθεσε, «την ευθύνη δεν την έχει μόνο αυτός του τα κατασκευάζει αλλά και αυτός που τα διακινεί».

Από την πλευρά του ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στα face news λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η βασίλισσα των ψευδών ειδήσεων είναι η άρνηση της επιστημονικής αλήθειας που μας λέει ότι η κλιματική κρίση την οποία βιώνουμε οφείλεται στην ανθρωπογενή καύση ορυκτών καυσίμων, η επιστήμη που μας ανακοίνωσε προχθές ότι έχουμε 415 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, επίπεδα στα οποία είχαμε ξαναβρεθεί πριν από 800.000 χρόνια όταν η Αρκτική ήταν δάσος είχε μέση θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου και η θάλασσα βρισκόταν 20 μέτρα ψηλότερα από εκεί που βρίσκεται σήμερα», προσθέτοντας ότι «αυτή είναι μία τεράστια κρίση».

Επίσης, είπε ότι «θέλουμε μία Ευρώπη που θα δημιουργήσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους πρόνοιας, ένα κράτος με κοινωνικές παροχές, με ταξική ειρήνη, με μεγαλύτερη δικαιοσύνη και με μεγαλύτερη ισότητα».

Η Λυδία Κονιόρδου ανέφερε από την πλευρά της ότι «αυτό που ζούμε στις περιοδείες που κάνουμε είναι η θετική ανταπόκριση του κόσμου, για αυτό θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει μία καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές». Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε έναν βασικό διακύβευμα, ένα βασικό αντίπαλο που λέγεται ακροδεξιά και νεοφασισμός», για αυτό όπως τόνισε, «είναι απαραίτητη η ένωση των προοδευτικών δυνάμεων μέσα στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ως τις σημαντικότερες της τελευταίας 20ετίας, προσθέτοντας ότι «όπου κι αν βρισκόμαστε αναλύουμε το δικό μας το πρόγραμμα με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «μετά την προοδευτική συμμαχία που έχουμε ιδρύσει εντός της Ελλάδας, σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στο ευρωκοινοβούλιο, ώστε να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στην στροφή που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια να παίρνει η Ευρώπη προς τον νεοφιλελευθερισμό».

Ο Θοδωρής Δουλουμπέκης αναφέρθηκε στα διλήμματα των ευρωεκλογών και στις απαντήσεις που θα πρέπει να δοθούν, εξηγώντας ότι «από την μία μεριά είναι η λίγη Ευρώπη των λίγων και από την άλλη μεριά είναι η ενωμένη Ευρώπη των πολλών».

Ακόμη είπε ότι «στην κοινή προσπάθεια την οποία ξεκινάμε εν΄ όψει αυτών των ευρωεκλογών, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που έχει αποδείξει ότι έχει μία ισχυρή κουλτούρα συνεργασίας, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι και αυτές οι εκλογές και οι εθνικές θα είναι νικηφόρες για εμάς», προσθέτοντας ότι «έχουμε μπροστά μας ένα μακρόπνοο πρόγραμμα, προκειμένου να φέρει βιώσιμες λύσεις για τους πολλούς».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ NEWSBEAST ΣΤΟ GOOGLE NEWS


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.