Απόλυτη κυρίαρχος στο αγγλικό ποδόσφαιρο στην τρέχουσα 10ετία η Σίτι

featured image

Το φετινό επίτευγμα της αρμάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι κάτι μοναδικό. Κάτι που στο αγγλικό ποδόσφαιρο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά και δεν θ" αποτελέσει έκπληξη αν δεν επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον.

Μέχρι και το 2019, ποτέ, καμία άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει να κάνει το τρεμπλ (καρέ αν συμπεριλάβουμε και το Community Shield πριν από το ξεκίνημα της σεζόν που ολοκληρώθηκε), όπως το έκανε φέτος η Μάντσεστερ Σίτι. Στην 3η χρονιά του Καταλανού προπονητή στην άκρη του πάγκου των «πολιτών», όλα πήγαν πρίμα και η ομάδα απέδειξε πως πραγματικά δεν υπάρχει καμία για να την κοντράρει αυτή τη στιγμή, πέρα απ" όση προσπάθεια κατέβαλε η Λίβερπουλ διεκδικώντας το πρωτάθλημα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Και πάλι. Όταν η Σίτι έδωσε... όρκο για 14 διαδοχικές νίκες από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι και την ολοκλήρωση της φετινής Premier League και το κατάφερε, ποιος μπορεί να πει ότι πράγματι υπάρχει άλλη ομάδα που μπορεί να δείξει τέτοια σταθερότητα; Ακόμα κι αν οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ ολοκλήρωσαν τη φετινή κούρσα με μόλις μια ήττα (!) πάλι δεν ήταν αρκετό για να σταματήσουν τη Σίτι και την τρομερή ορμή με την οποία πορευόταν για την κατάκτηση του back-to-back πρωταθλήματος.

Κατακτώντας, λοιπόν, όλους τους τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις στην Αγγλία, οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ έμειναν στην ιστορία μετά και το επιβλητικό 6-0 επί της Γουότφορντ, το βράδυ του Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ».

Συνολικά, πλέον, η Σίτι μετράει 10 τίτλους επί αγγλικού εδάφους από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, έχοντας ήδη τους διπλάσιους από την Τσέλσι (5) και από εκεί και μετά η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει μείνει στα 4 τρόπαια (έχοντας πανηγυρίσει μονάχα ένα Κύπελλο Αγγλίας επί Φαν Χάαλ, στη μετά Φέργκιουσον εποχή).

Στους 3 τίτλους έχει μείνει η Άρσεναλ και από ένα τρόπαιο έχουν πανηγυρίσει στη χρονική διάρκεια που εξετάζουμε, οι Μπέρμιγχαμ, Λέστερ (το έπος του 2016 βέβαια, είναι ασύγκριτο), Λίβερπουλ, Σουόνσι και Γουίγκαν.

Παράλληλα, αυτή η καλοδουλεμένη και αμείλικτη μηχανή των γκολ που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να κλείσει τη χρονιά σημειώνοντας 50 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχε. Αυτό, με δεδομένο πως έφτασε μέχρι το τέλος στο LeagueCup, έκανε το τρομερό σερί στο πρωτάθλημα, έφτασε μέχρι το τέλος στο Κύπελλο και στο Champions League σταμάτησε στα προημιτελικά, με νίκη επί της Τότεναμ, αλλά αποκλεισμό λόγω των γκολ και του VAR.

Ποτέ ξανά καμία άλλη ομάδα δεν είχε φτάσει σε τόσες νίκες μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο σε όλα τα «μέτωπα» όπου πάλευε διεκδικώντας τίτλους και το έκανε φέτος η Σίτι, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα της για να μείνει στη χρυσή ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου...

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.