Τσακαλώτος: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι Μητσοτάκης - Τσίπρας 0-1

featured image

Η οικονομική πολιτική και οι ευρωεκλογές, ήταν το θέμα που ανέλυσε σε προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος , στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας στην πλατεία «Αννουτσιάτα», αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του παρότρυνε τους ψηφοφόρους να μην είναι «χαλαροί», ενώ επεσήμανε τη σοβαρότητα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

«Επειδή όλοι θεωρούν ότι πάμε καλά και επειδή είναι ευρωεκλογές υπάρχει ο φόβος της χαλαρής ψήφου. Πρέπει να σας πως ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Αυτό δε το λέω γιατί θέλουμε να «κλέψουμε» ψήφους από τα άλλα αριστερά κόμματα ή από τους οικολόγους. Το λέω γιατί το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτές τις εκλογές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αν θέλουμε σοβαρά να αντιμετωπίσουμε συγχρόνως την ακροδεξιά αλλά και τη λιτότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα μας . Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ξέρουμε τι πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσακαλώτος παρακινώντας τους ψηφοφόρους να βρεθούν στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή και να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Έχουμε 24 ώρες ουσιαστικά δουλειά, μην είστε χαλαροί. Η χαλαρή ψήφος δεν υπάρχει σε αυτές τις εκλογές, είναι πολύ σημαντικό το διακύβευμα των ευρωεκλογών και το διακύβευμα είναι Μητσοτάκης - Τσίπρας 0-1. Αλλά για να γίνει αυτό το 0-1 η Αριστερά, η κυβέρνησή μας βασίζεται σε σας και στη δουλειά σας» είπε χρησιμοποιώντας αθλητικούς όρους ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που κλείνοντας την ομιλία του παρότρυνε τους Κερκυραίους να στηρίξουν εκ νέου την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων νήσων.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία για τις εθνικές εκλογές, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «ότι υποσχέθηκε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον λαό το πραγμάτωσε».

Την ίδια ώρα έστρεψε τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει διάλογο με τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν εφικτό».

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, να προσπαθήσω να εμπλέξω και τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ σε μία σοβαρή συζήτηση για την Ευρώπη, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη, με πιο πρόγραμμα με ποιες συμμαχίες. Κατά τη δική μας άποψη η λιτότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο, έχει στηριχθεί από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και γι΄αυτό η ΝΔ, που υποστηρίζει το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, αποφεύγει αυτή συζήτηση για το μέλλον την Ευρώπης, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Για το ΚΙΝΑΛ σηκώνω τα χέρια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος καταλήγοντας «νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια, στο δικό μου τομέα με τη βοήθεια του Αλέξη Τσίπρα, ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε, να προγραμματίζουμε να δημιουργούμε συμμαχίες για ν΄αλλάξει σελίδα η Ελλάδα. Με μεγάλες δυσκολίες, με μεγάλα προβλήματα, έχουμε στεναχωρήσει πολύ κόσμο, αλλά πιστεύω ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 όλος ο κόσμος βλέπει ότι αυτός ο σχεδιασμός και αυτή η εμμονή σε ένα πρόγραμμα με τεκμηρίωση, αρχίζει και έχει καρπούς. Και όπως λέει ο Αλέξης, έχουμε συνεχώς μια θετική πορεία όπου οι άνθρωποι βλέπουν διαφορά στην τσέπη» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.