Επίσκεψη Αποστολάκη στη γαλλική φρεγάτα «Languedoc» που βρίσκεται στον Πειραιά

featured image

Σε εκδήλωση επί της γαλλικής φρεγάτας «Languedoc», η οποία ολοκληρώνει σήμερα την εθιμοτυπική επίσκεψή της στον Πειραιά, παρέστη χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κατόπιν πρόσκλησης του πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τη θλίψη εκ μέρους της κυβέρνησης και του ιδίου και «για το προχθεσινό συμβάν με αποτέλεσμα να υποστεί καταστροφές, η Παναγία των Παρισίων. Ένα μνημείο σύμβολο και ορόσημο όχι μόνο για το Παρίσι και τη Γαλλία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο» αλλά και την αισιοδοξία του «ότι σύντομα με τη συμπαράσταση και συνδρομή, τόσο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της παγκόσμιας κοινότητας, θα επανέλθει στην αρχική της κατάσταση».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι «Γαλλία και Ελλάδα απολαμβάνουν ιστορικά εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία στις περιοχές του γεωπολιτικού μας ενδιαφέροντος.

Έχουμε αποδείξει αμοιβαία την ισχυρή βούλησή μας για περαιτέρω προαγωγή των σχέσεων Ελλάδας- Γαλλίας και των Ενόπλων Δυνάμεών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε πλαίσιο ευρωπαϊκό, συμμαχικό ή άλλων Διεθνών Οργανισμών. Για εμάς, η αναβάθμιση των αμυντικών μας σχέσεων είναι πολύ υψηλής προτεραιότητας.

Οι χώρες μας αποτελούν πόλους σταθερότητας με αποτέλεσμα η συνεργασία μας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού, να εξασφαλίζει την ενίσχυση και εδραίωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για ανάπτυξη, ευημερία και την ειρήνη», παρατήρησε.

Ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε ότι «στέλνουμε έτσι το μήνυμα ότι οι χώρες μας, αλλά και άλλες χώρες που κατανοούν τις νέες πραγματικότητες και σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή έννομη τάξη, εγγυόμαστε την ομαλότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αμυντικό πλαίσιο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πάντα στη βάση της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με τα άλλα κράτη. Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη και τη συνεργασία», κατέληξε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.