Παπακώστα: Πήγα πρόσφατα στα Εξάρχεια, δεν είχα πρόβλημα, η περιοχή παράγει πολιτισμό

featured image

Για τα Εξάρχεια μίλησε ξανά η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα καλεσμένη στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ.

«Στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα. Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς «να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Νίκη Λυμπεράκη αν ένας πολίτης χρειαστεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό για οποιονδήποτε λόγο στην περιοχή των Εξαρχείων, αν θα πάει το περιπολικό εκεί, η κ. Παπακώστα απάντησε ότι «βεβαίως οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

Η κ. Παπακώστα περιέγραψε την περιοχή ως ένα μέρος διανόησης και τέχνης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».

Στην ερώτηση ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα θέλαμε να είναι Μονμάρτρη αλλά δεν είναι», η κ. Κατερίνα Παπακώστα είπε: «Ο κάθε πολιτικός έχει το δικό του όραμα. Εμένα το δικό μου όραμα είναι να έχουν οι πολίτες τη γειτονιά τους έτσι όπως την οραματίζονται και για να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σε αυτό το μοτίβο. Αυτό δεν λύνεται μόνο με την αστυνόμευση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.