Μουζάλας: Βρισκόμαστε μπροστά στην επίθεση της ακροδεξιάς σε όλες τις χώρες της Ευρώπης

featured image

Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στη Λάρισα ενόψει της εκδήλωσης της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στην θεσσαλική πόλη.

Ο κ. Μουζάλας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων είπε πως «οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, γιατί βρισκόμαστε μπροστά στην επίθεση της ακροδεξιάς σε όλες τις χώρες της Ευρώπης». Τόνισε μάλιστα πως «το χειρότερο είναι η ενσωμάτωση μέσα στην παραδοσιακή Δεξιά του λόγου και των πράξεων της ακροδεξιάς, που βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα με την ΝΔ».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Εμάς μας συμφέρει να καταλάβει ο κόσμος ότι ψηφίζοντας Μητσοτάκη, ψηφίζει Βέμπερ στις ευρωεκλογές. Και αυτό θα συμβεί και στις εθνικές εκλογές. Τι ψηφίζεις; Ψηφίζεις οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μένουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα, βαθύτατα ανθελληνική θέση. Ψηφίζεις την προσπάθεια του Βέμπερ για Grexit. Ψηφίζεις ενάντια στο να αυξηθούν οι μισθοί, ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις...» σημείωσε.

Ανάγκη συμμαχίας της Αριστεράς με την Σοσιαλδημοκρατία

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «η άνοδος της ακροδεξιάς επιτευχθεί εξ αιτίας της σκληρής εφαρμογής των μέτρων λιτότητας του νεοφιλελευθερισμού σε όλη την Ευρώπη» ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συμμαχία της Αριστεράς με την Σοσιαλδημοκρατία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σε ερώτηση σχετικά με την σκληρή στάση που κρατάει το ΚΙΝΑΛ απέναντι στην πρωτοβουλία για την συγκρότηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» ο κ. Μουζάλας είπε ότι το ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να εκφράσει τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα» για να συμπληρώσει πως «δεν είναι τυχαίο ότι η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη σε όλες τις συσκέψεις της καλεί τον κ. Τσίπρα».

«Είναι λυπηρό για την χώρα μας που το ΚΙΝΑΛ έχει κύρια θέση να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεστε τον Ανδρέα Παπανδρέου ή τον Γιώργο Γεννηματά να μιλάνε έτσι για την Αριστερά και για τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Εμάς θα μας διευκόλυνε η ύπαρξη ενός Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος σε αυτή την συμμαχία. Κάνω συμμαχία δεν θα πει σε καλώ να ταυτιστείς μαζί μου. Δεν καλούμε κανέναν να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω λοιπόν πως μέσα από την διαδικασία αυτής της συμμαχίας πιθανώς η Σοσιαλδημοκρατία θα βρει τον δικό της δρόμο» είπε ο πρώην υπουργός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.