ΔΕΗ: Το μεγαλύτερο επιχειρηματικό δάνειο που έχει δοθεί στην Ελλάδα

featured image

Τη χορήγηση επιχειρηματικού δανείου ύψους 160 εκατ. ευρώ στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ Α.Ε.) ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνιας»), ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση -υπερδιπλάσια της αμέσως υψηλότερης- που έχει ποτέ δοθεί στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το πενταετούς διάρκειας δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του πλάνου κεφαλαιουχικών δαπανών της εταιρείας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, η χρηματοδότηση αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία και στον ενεργειακό τομέα ειδικότερα, βελτιώνοντας το ενεργειακό μίγμα και την ενεργειακή υποδομή της χώρας. Θα βοηθήσει, επίσης, στην αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας δημιουργώντας φορολογικά έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σε έναν ζωτικό κλάδο της οικονομίας. «Η χρηματοδότηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της Παρευξείνιας Τράπεζας και της ΔΕΗ Α.Ε., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με περίπου 7 εκατομμύρια πελάτες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια Τράπεζα») είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από την Αλβανία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία, χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, συμμετοχές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της. Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 3,45 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Παρευξείνιας Τράπεζας είναι «Α-» από τη Standard and Poor’s και «Α2» από τη Moody’s.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.