Βαγγέλης Μαρινάκης: Η σχέση του με την οικογένεια Κόκκαλη και ο Ολυμπιακός

featured image

Στις σχέσεις του με την οικογένεια Κόκκαλη αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Επίσης, αναφέρθηκε και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία χαρακτήρισε τη μοναδική που εκπροσωπεί το «non politica» στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος τα έβαλε με όλες τις κυβερνήσεις.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το 2014, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ξεκίνησε την τοποθέτησή του, έπειτα από ερώτηση του δημοσιογράφου, για την αντιπαράθεση που υπάρχει με τον Πέτρο Κόκκαλη. «Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση, ούτε υπάρχει λόγος για μένα για να κάνω βόλτα στα ΜΜΕ, για να τον κατηγορήσω. Ήταν μαζί μας, γιατί μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του, ώστε να έχει ένα αντικείμενο ενασχόλησης. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό, όπως και στον Ερασιτέχνη. Άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη που εμείς καλύψαμε».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Για την πλήρη σύμπνοια που φαινόταν να υπάρχει στην αρχή με τον Σωκράτη Κόκκαλη και γιατί οι σχέσεις τους έφτασαν σε σημείο ρήξης, απάντησε: «Το μοναδικό κοινό ήταν η μετάβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεν έχω καμία δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο, ούτε διαπλέχτηκα με οποιοδήποτε κόμμα στο πλαίσιο των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων. Από το καλοκαίρι του 2010 έχουμε πληρώσει στον Ολυμπιακό σε φόρους και εισφορές στο Δημόσιο πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Παραλάβαμε ανοίγματα και ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Είμαστε μια εταιρεία πρότυπο. Από το 2010 ενεργοποιηθήκαμε αποφασιστικά για να βγάλουμε τον Ολυμπιακό από εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο στην ιστορία του. Ούτε ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να τον βγάλει από το αδιέξοδο. Έβαλα 60 εκατομμύρια άμεσα, ώστε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες, κάτι που συνέβη από την πρώτη χρονιά, σε μια περίοδο που ο τότε μεγάλος μας αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός, είχε την πιο ακριβή ομάδα όλων των εποχών.

Στο γιατί λέγονται όλα αυτά και εάν έπαιξε ρόλο η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Δεν μίλησα ποτέ για την καμένη γη που παραλάβαμε. Η οικονομική κατάσταση ήταν πολύ χειρότερή από της ΑΕΚ που έπεσε στη Γ’ Εθνική και του Παναθηναϊκού όταν βγήκε από την πολυμετοχικότητα».

Και έκανε λόγο για «κέντρα και συμφέροντα που αντιμάχονται με τον Ολυμπιακό. Ένα σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη», με τον Σωκράτη Κόκκαλη να δίνει -σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη: το δεξί χέρι, «τον Θωμά Μητρόπουλο σε Μελισσανίδη και ΑΕΚ και νωρίτερα στον κ. Σαββίδη, για να δρομολογήσει την επόμενη ημέρα στην ΕΠΟ, με εντολή από τον Σ. Κόκκαλη. Μας δημιούργησε προβλήματα και το πληρώσαμε. Το χρήμα και το συμφέρον για ορισμένους ανθρώπους είναι βασιλιάς. Το αντιμετωπίζουμε και θα βγούμε νικητές. Ήμουν πάντα ειλικρινής απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακού. Πρέπει να δείχνουν όλοι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι υπεράνω χρημάτων και πολιτικών επιδιώξεων».

«Εάν ένας σύλλογος στην Ελλάδα είναι μακριά από οποιοδήποτε κόμμα ή κυβέρνηση, είναι ο Ολυμπιακός. Όταν αναλάβαμε ήταν κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Σας θυμίζω την αντιπαράθεση με τον κ. Γερουλάνο και τον κ. Μπιτσαξή. Σας θυμίζω την κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά και την αντιπαράθεση που είχαμε. Και τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Βλάπτονται τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Εάν υπάρχει "non politica", υπάρχει στον Ολυμπιακό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.