Βορίδης: Τι δεν ρυθμίζεται καλά στο Σύνταγμά μας και θέλατε παραπάνω;

featured image

«Μετά από όσα δραματικά συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, με την οικονομική κατάρρευση και πτώχευση ουσιαστικά της χώρας, θα περίμενε κανείς μία πρόταση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, να αναζητήσει εάν υπήρξαν συνταγματικές διατάξεις, που διευκόλυναν, επιτάχυναν, οδήγησαν σε αυτήν την κατάρρευση». Αυτό ανέφερε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, για να σημειώσει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά την «αμεσοδημοκρατία, τα δημοψηφίσματα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών».

«Δηλαδή, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κρίση οδηγηθήκαμε επειδή δεν κάναμε δημοψηφίσματα; Τώρα που θα γίνονται, δηλαδή, δημοψηφίσματα δεν θα ξαναϋπάρξει κρίση, η οποία επίσης ξέσπασε επειδή δεν ήταν καλός ο νόμος περί ευθύνης υπουργών!», τόνισε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Δηλαδή, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει ότι τα προηγούμενα χρόνια ψηφίζαμε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, δεν φταίνε οι επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές που υλοποιούσαμε, ανεξάρτητα από τα δημόσια οικονομικά. Αυτό δεν ενοχλεί. Δεν απασχολεί που στο Σύνταγμα δεν υπάρχει κανένας κανόνας και περιορισμός γι" αυτά τα θέματα. Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει κρίση ξανά επειδή θα υπάρχουν δημοψηφίσματα».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Με τον ίδιο τρόπο, ο βουλευτής της ΝΔ σχολίασε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θρησκευτική ουδετερότητα: «Κορωνίδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η αναθεώρηση των άρθρων 3 και 13. Δηλαδή, θρησκευτική ουδετερότητα, αναθεώρηση του άρθρου 86 και η βουλευτική ασυλία. Από όλη την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να μας μιλήσει για τη θρησκευτική ουδετερότητα. Να μιλήσουμε. Αλλά έχει σημασία να ξέρουμε ότι για τα άρθρα 3 και 13, που είναι εμβληματικού χαρακτήρα προτάσεις, δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Βορίδης ρώτησε: «Τι δεν ρυθμίζεται καλά στο Σύνταγμά μας και θέλατε παραπάνω; Δεν αποτολμάτε να πείτε ότι θέλετε την πλήρη λαϊκότητα. Διότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην κατάργηση της κρατούσας θρησκείας, στην κατάργηση του προοιμίου και ενδεχομένως, δε, και σε μία διαφορετική προσέγγιση της έννοιας της καλλιέργειας εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης. Δεν τα προτείνετε αυτά. Το κίνητρο για την πρωτοβουλία αυτής της συνταγματικής αλλαγής, στην πρότασή σας, βρίσκεται σε απόφαση του ΣτΕ. Όταν ο κ. Φίλης αποπειράθηκε την αλλαγή των βιβλίων των Θρησκευτικών, προσέφυγαν γονείς και η υπουργική απόφαση ακυρώθηκε. Γιατί είπε το ΣτΕ ότι ανάπτυξη της ελληνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως νοείται η ανάπτυξη της ορθοδόξου συνειδήσεως και όχι άλλης. Αυτή η απόφαση είναι το καρφί στο μάτι σας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.