Μητσοτάκης: Το ρολόι των εκλογών μετρά αντίστροφα, δε θα χάσουμε ούτε μέρα

featured image

«Το ρολόι των εκλογών μετρά αντίστροφα, δεν θα χάσουμε ούτε μία ημέρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διευρυμένο διαγραμματειακό όργανο του κόμματός του και πρόσθεσε ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι καθώς στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές».

Εξήγησε ότι «αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές το Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του το πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε τα ίδια ακριβώς που θα κάναμε αν είχαμε εθνικές εκλογές...Στόχος μας δεν είναι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα αυτός είναι ο στόχος μας και δεν θα υποχωρήσουμε από αυτόν».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Αναφέρθηκε και στις περιφερειακές εκλογές, λέγοντας ότι στόχος είναι καμία Περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες και γιατί όχι ακόμη και οι 13 στη ΝΔ. Για τις δημοτικές ανέφερε ότι «στους δήμους που δεν έχουμε προτιμήσεις σεβόμαστε τις επιλογές των πολιτών», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπογράμμισε το μήνυμα του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ: λιγότεροι φόροι, περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. «Έχουμε πράγματα να πούμε στους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «ο πυρήνας του προγράμματός μας πρέπει να φθάσει μέχρι τον τελευταίο Έλληνα. Θα πρέπει ο καθένας να ξέρει τρεις λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ψηφίσει ΝΔ...Πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν πιο πολύ ανάγκη, η ΝΔ είναι κοινωνικό και λαϊκό κόμμα».

Είπε ακόμη ότι η ΝΔ αναδεικνύει, και γι’ αυτό έχει συγκροτήσει και αντίστοιχες γραμματείες, ζητήματα ποιότητας ζωής και της οικογένειας. «Θέλουμε να στηρίξουμε την οικογένεια και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που κινδυνεύει να αφανίσει το έθνος μας». ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην ηγεσία του είπε ότι «είμαστε μία διαφορετική ΝΔ καθώς πηγαίνουμε προς τις πολλαπλές εκλογές... Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί παρέλαβα ένα κόμμα μετά από απανωτές εκλογικές ήττες που πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν σε διαρκή πτώση και την ξανακάναμε την μεγάλη κυρίαρχη κεντροδεξιά παράταξη, ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, ανανεωμένο, που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Επέστησε την προσοχή των στελεχών στο ότι «θα πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά και την προσπάθεια να μας παρουσιάσουν ως κάτι που δεν είμαστε...Ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται μία ΝΔ που δεν υπάρχει, αντιμετωπίζει μία άλλη ΝΔ και έναν άλλο Κυριάκο Μητσοτάκη... Όσο θα επενδύει στην οξύτητα και στην πόλωση, εμείς θα εστιάζουμε στα προβλήματα των πολιτών. Δεν θα αφήνουμε τίποτε αναπάντητο αλλά θα προβάλλουμε και τις θετικές μας προτάσεις».

Ευχαρίστησε τους επικεφαλής των γραμματειών για τις υπηρεσίες που προσφέρουν ανιδιοτελώς και πρόσθεσε ότι «κάνουμε πράξη το προσωπικό μου στοίχημα την ποιοτική ανανέωση της ΝΔ, δίνοντας την ευκαιρία σε καινούργια πρόσωπα να συμμετάσχουν και να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ κομμάτων κοινωνίας και πολιτικής».

Λευτέρης Αυγενάκης: Μάχη μέχρι την τελική νίκη

Ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα δεν θα έλθει μόνο του, οι εκλογές είναι πόλεμος, μάχη χαρακωμάτων, θα την δώσουμε μαζί μέχρι την τελική νίκη...Εστιάζουμε σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε ηλικία, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Επιβάλλεται να κυριαρχήσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μην απατόμαστε εκλογές με likes δεν κερδίζονται... Καθήκον όλων μας είναι να γνωρίζουμε κάθε πτυχή του προγράμματός μας και να το επικοινωνήσουμε...Οι πολίτες αγανακτούν και ασφυκτιούν από τον λαϊκισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης...Η απαξίωση θα λάβει τέλος, θα το δώσουν οι πολίτες στις επερχόμενες εκλογές...Στόχος είναι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ασφάλειας και δικαιοσύνης. Η ώρα της ΝΔ έφθασε».

Επέστησε δε την προσοχή στις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι «ο νεοδημοκράτης έχει ψυχή καρδερίνας, αν δούμε μία καλή μέτρηση ανεβαίνουμε, αν δούμε μία κακή λέμε αμέσως ωχ τι πάθαμε».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας μαδά την μαργαρίτα

Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι ο ένας και μοναδικός στόχος είναι να εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός και να βάλλει την χώρα σε νέα τροχιά. Κάνοντας ανάλυση του πολιτικού σκηνικού ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας μαδά την μαργαρίτα για να δει πότε είναι ο χρόνος για να αποδράσει: αν θα μείνει σε μία βαριά ήττα στις ευρωεκλογές ή θα ενσωματώσει το Μάιο και την ήττα των εθνικών εκλογών. Για μας οι ευρωεκλογές είναι εθνικές εκλογές, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα συντριπτικής καταδίκης και ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει μπροστά».

Επέστησε την προσοχή στα στελέχη του κόμματος να μην υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους καθώς είναι σκληροί και αξιόμαχοι παρότι έχουν δεχθεί πλήγματα κυρίως από την δική τους αναξιοπιστία. Σημείωσε ότι θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την ταυτόχρονη εκλογή και τα διαφορετικά ψηφοδέλτια, να εργαλειοποιήσουν τους θεσμούς και να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα.

Περιέγραψε τα βασικά μηνύματα που θα πρέπει να προβληθούν την προεκλογική περίοδο λέγοντας ότι το βασικό είναι φύγετε επιτέλους για να πάει η χώρα μπροστά και εξήγησε περαιτέρω:

- ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ψέματα πρόδωσε τις προσδοκίες των πολιτών,

- γονάτισαν τα νοικοκυριά με την υπερφορφορολόγηση,

- χρεώνονται την βαρύτατη εθνική υποχώρηση με την Συμφωνία των Πρεσπών,

- διαλύουν και εργαλειοποιύν τους θεσμούς.

«Ο λόγος μας πρέπει να είναι δυναμικός και υπεύθυνος και να χρωματίζεται από την ενωτική προτροπή: ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εδώ για να ενώσει όλους τους Έλληνες και να δώσει νέα πνοή στον τόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να υπογραμμίζουν τα θετικά του προγράμματος, τη μείωση της φορολογίας από τον πρώτο μήνα και την ασφάλεια των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται για να εγγυηθεί την ασφάλεια σε κάθε γειτονιά επιβάλλοντας το νόμο και την τάξη. Η ασφάλεια είναι για όλους τους Έλληνες δεν είναι δεξιά ή αριστερή. Έμφαση δίνεται και στον κοινωνικό τομέα που έχει σχέση με την Υγεία και την Παιδεία. Μας ενδιαφέρουν οι νέοι κάτω των 30 όπου οι πολιτικές τάσεις δεν έχουν σχηματοποιηθεί.

Αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι αντιμετωπίζουμε με απόλυτη ηρεμία και αυτοπεποίθηση τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Υπογράμμισε ότι οι μετρήσεις είναι θετικές αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ούτε σαν θέσφατα ούτε σαν πρόβλεψη. Δεν πρέπει να ανεβαίνουμε προς τα πάνω από τις θετικές ούτε να επηρεαζόμαστε από τις λιγότερο καλές, καθώς οι μετρήσεις είναι τμήμα του ψυχολογικού πολέμου. Όχι επανάπαυση και αλαζονεία γιατί είναι αρχή καταστροφής, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κωνσταντίνος Ζούλας: αποδόμηση του Τσίπρα

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος Κωνσταντίνος Ζούλας ανέφερε ότι στόχος της επικοινωνίας είναι να περνά τα βασικά μηνύματα στα ΜΜΕ, να αναδεικνύει τον θετικό λόγο της ΝΔ και να αποδομεί τον κ. Τσίπρα, εξηγώντας παράλληλα στους πολίτες γιατί να ψηφίσουν τη ΝΔ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους εξηγούμε την διαφορά του προγράμματος της ΝΔ από το έλλειμμα προγράμματος της κυβέρνησης, ανέφερε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.