Σκουρλέτης: Ο Πολάκης έχει τον δικό του αυθεντικό τρόπο

featured image

Στα θετικά μέτρα που ψηφίζονται και υλοποιούνται από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ Σκουρλέτης ρωτήθηκε για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή άρθρο της ΕφΣυν, σημειώνοντας πως είναι υποκρισία να εξαντλείται το ζήτημα της ηθικής στην περίπτωση του κ. Πολάκη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Κατανοώ την ευαισθησία του κόσμου όταν μιλάμε για δάνεια, διότι δάνεια χρωστάει η χώρα, δάνεια καταχράστηκαν διάφοροι, θαλασσοδάνεια υπήρξαν πολλά, δάνεια μας χρεοκόπησαν, άρα να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για δάνεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για τον κ. Πολάκη, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΤτΕ, σύμφωνα με την οποία προκύπτει η απόλυτη νομιμότητα της χορήγησης δανείου, αφήνοντας πάντως αιχμές για επιλεκτική έρευνα από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

«Ο κ. Πολάκης έχει πολλές φορές τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, έχει τον δικό του, αυθεντικό τρόπο, έχει έναν ειλικρινή τρόπο, δεν τον υιοθετούν όλοι» είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Νομίζω ότι όλοι οφείλουμε να κάνουμε αυτό που είπε χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, να μην δίνουμε λαβή να κατασπαταλούμε το πολιτικό μας κεφάλαιο και τον πολιτικό μας χρόνο σε ζητήματα τα οποία δίνουν την ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση να ασχολείται με αυτά και να μην ασχολούμαστε (η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ) με τα πολύ σοβαρά που γίνονται όλο το τελευταίο διάστημα».

«Αν θεωρούμε ότι τα ζητήματα της ηθικής εξαντλούνται στην περίπτωση Πολάκη, το λιγότερο είμαστε υποκριτές. Όχι απλώς είναι ανήθικο, είναι και βαθιά παράνομο αυτό που κατά εξακολούθηση γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Όχι να παίρνουν οι υπουργοί δάνεια, αλλά να πηγαίνουν στον αποκάτω όροφο να δουν πού τους τα έχει αφήσει η Ζίμενς» σχολίασε δηκτικά ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε δε, τα όσα κατέθεσε ο κ. Τσουκάτος, αλλά και τα όσα μαθαίνονται από το εξωτερικό για τα «μαύρα» ταμεία της Ζίμενς που κατευθύνονταν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ, Σκουρλέτης επεσήμανε πως υπάρχουν παρά πολλοί λόγοι για να εξαντλήσει η κυβέρνηση τη συνταγματική της θητεία έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019. « Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι, βλέποντας το πόσο παραγωγικό, γόνιμο και επωφελές για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αυτό το διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

«Έχουμε μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Βδομάδα την εβδομάδα γίνονται πράξη, ψηφίζονται μέτρα που πραγματικά κανείς δεν θα ήθελε να ανακόψει αυτή την πορεία υλοποίησης αυτών των μέτρων» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα του ΚΙΝΑΛ και της εκλογικής του δύναμης, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε από το 2010 έως το 2015 να πάρει το 36% και να διευρύνει τα όρια της Αριστερής παράταξης κάνοντας κριτική σε αυτό που γνωρίσαμε ως ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν τελείως ανόητο, αυτοί οι ψηφοφόροι που εκφράστηκαν μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να το ξαναβρούν μπροστά τους. Αυτό είναι ένα αφήγημα που ακούσαμε πριν από τη ΝΔ, που αδυνατεί να δει τι έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια και γιατί κατέρρευσε αυτός ο φαύλος δικομματισμός» υπογράμμισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.