Προειδοποίηση Κουτεντάκη για τα κόκκινα δάνεια

featured image

Κρίσιμο χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης το νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας να μη δημιουργεί δημοσιονομικό ρίσκο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κουτεντάκης σχολίασε το διάδοχο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη. «Για τα κόκκινα δάνεια έχουν ακουστεί δύο σχέδια. Το κρίσιμο είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό ρίσκο. Την ώρα που έχουμε κλείσει το μέτωπο των δημοσιονομικών, δεν πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο» προειδοποίησε.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, στο πλαίσιο και της δήλωσης του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήριζε σε αυτό το θέμα τη ΝΔ, σημείωσε ότι «δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η συναίνεση σε αυτό το θέμα είναι πρόοδος. Θα είναι ευνοϊκή μια τέτοια εξέλιξη για την ελληνική οικονομία… Ένα από τα επιχειρήματα είναι πως το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει την αξιοπιστία του να επιτυγχάνει τα πλεονάσματα» εξήγησε. «Δεν ήταν σκόπιμη η επιδίωξη των υπερπλεονασμάτων» διευκρίνισε.

Βασική στόχευση πλέον, σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, είναι η πραγματική οικονομία και πως θα αποκατασταθούν οι πληγές της κρίσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.