Κατώτερος των περιστάσεων ο Παναθηναϊκός, νέα ήττα στα Γιάννενα με 1-0

featured image

Η εντυπωσιακή κεφαλιά του Κλάους Αθανασιάδη στο 73" ήταν αρκετή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πήρε μια πολύτιμη νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-0), που ήταν ξανά κατώτερος των περιστάσεων.

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό μπακ-χαφ ο Ινσούα και δεξί ο Γιόχανσον. Κουρμπέλης και Στάϊκος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης πίσω από τον «φουνταριστό» Καμπετσή σε διάταξη 3-4-2-1. Μόλις στο 7" ο Κουλιμπαλί έγινε αναγκαστική αλλαγή και την θέση του πήρε ο Παντελάκης ενώ στο 20" αναγκαστικά βγήκε εκτός και ο Ινσούα από αγκωνιά του Σκόνδρα. Τον αντικατέστησε ο Χατζηθεοδωρίδης.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε τον Βελλίδη στην εστία. Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος οι τρεις στο κέντρο των μετόπισθεν. Αριστερό μπακ-χαφ ο Νικολιάς και δεξί ο Μπουκουβάλας. Κάστρο, Γιάκος στον άξονα και στην επίθεση του 3-4-3 ο Μάνος και ο Κριζμάν με τον Αθανασιάδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε ψηλά τον Παναθηναϊκό, τον ανάγκασε σε αρκετά εύκολα λάθη ενώ οι «πράσινοι» έκαναν ρεσιτάλ στο «πούλημα» της μπάλας, χωρίς να έχουν υπομονή και καθαρό μυαλό στο παιχνίδι τους. Ένα πρώτο ημίχρονο σούπερ προβληματικό για το σύνολο του Δώνη, το οποίο είχε μία ανούσια κατοχή της μπάλας (54-46) και πέραν τούτου ουδέν. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν εκτός αγώνα, ο Μπουζούκης το ίδιο ενώ ο Κουρμπέλης στην μεσαία γραμμή δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα ο Καμπετσής να είναι αρκετά μακριά, αποκομμένος από την μεσαία γραμμή.

Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ενέργεια, κέρδιζαν τις πιο πολλές μονομαχίες και είχαν καλύτερη εικόνα πάνω στο χορτάρι. Στο 23" ο Νικολιάς πλάσαρε πάνω στον Διούδη από καλή θέση και στο 33" ο «Άγιαξ» είχε την ευκαιρία του ημιχρόνου για να περάσει μπροστά στο σκορ. Ο Κριζμάν από δεξιά έκανε την σέντρα, ο Αθανασιάδης πήδηξε μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Διούδης έκανε τρομερή απόκρουση(τον βοήθησε το γεγονός πως η μπάλα πήγε πάνω του) και σε δεύτερο χρόνο κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα.

Η μορφή της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα, ο Παναθηναϊκός είχε τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη και το παιχνίδι συνέχισε να είναι «κλειστό». Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 64" με τον Μάνο και στο 73" κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ!

Ο Νικολιάς έβγαλε την σέντρα από αριστερά, ο Μαυρομμάτης έχασε τον Κλάους Αθανασιάδη και ο έμπειρος στράικερ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Η αλλαγή του συστήματος (3-5-2 με Χατζηγιοβάνη δίπλα στον Καμπετσή) δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό, με τον Δώνη να ρίχνει στο ματς τον Άλτμαν.

Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να επιβληθεί και έκανε την μοναδική καλή του στιγμή στο παιχνίδι με το σουτ του Γιόχανσον στο 87" που απόκρουσε σε κόρνερ σωτήρια ο Βελλίδης! Μέχρι τότε επιδόθηκε σε δεκάδες σέντρες χωρίς στόχο

Ο ΠΑΣ κράτησε το 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Κάστρο, Γιάκος(89" Σιόντης), Μάνος(80" Βιντάλ), Κριζμάν(69" Λεό), Αθανασιάδης

Παναθηναϊκος (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ): Διούδης, Κουλιμπαλί(7" Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα(20" Χατζηθεοδωρίδης), Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Στάικος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης(75" Άλτμαν), Καμπετσής

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.