Θεοχαρόπουλος: Όταν διαγράφεις τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, διαγράφεις τη ΔΗΜΑΡ

featured image

Το σκεπτικό με το οποίο η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, περιέγραψε σε συνέντευξή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Επανειλημμένως έχουμε τονίσει ότι θέλουμε βιώσιμη λύση, αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από την de facto μονοπώληση του ονόματος "Μακεδονία". Η λύση μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε παράγοντας ειρήνης στα Βαλκάνια, ενώ δημιουργεί μια ισχυρή ασπίδα κατά των εντάσεων της χώρα μας την Τουρκία», ανέφερε μέσω της εφημερίδας «ΝΕΑ».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι «η ΔΗΜΑΡ μένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού», όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση, εάν με την απόφαση αυτή ο ίδιος και η ΔΗΜΑΡ στηρίζουν την κυβέρνηση, απάντησε: «Τασσόμαστε σταθερά απέναντι στην κυβέρνηση και υπέρ της επίλυσης του Μακεδονικού. Καταψήφισα στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Δεν είναι δυνατόν, όμως, τα μείζονα εθνικά θέματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα ενός στείρου δικομματισμού».

Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις του κόμματος, σημείωσε: «Όταν διαγράφεις τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, σε ένα πολυκομματικό φορέα, εξαιτίας της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημαίνει ότι διαγράφεις τη ΔΗΜΑΡ».

Σχετικά με τον αν υπάρχουν επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ στην αντιπολίτευση. Συνεπώς, η μόνη επαφή είναι αυτή της πολιτικής κριτικής, την οποία καθημερινά ακούμε στην κυβέρνηση».

Τέλος, στο αίτημα να παραδώσει την έδρα, ο κ. θεοχαρόπουλος απαντά: «Η παρουσία μου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνία των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, περάσαμε στην απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή. Και όλα αυτά επειδή η ΔΗΜΑΡ πήρε καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.