«Ο Σολδάνο είναι ο ιδανικός παίκτης του προπονητή»

featured image

Στα 24 του χρόνια ο Φράνκο Σολδάνο κάνει το υπερατλαντικό του ταξίδι για να βρεθεί στον Ολυμπιακό. Ο Λαουτάρο Φαλκόν, δημοσιογράφος από την Αργεντινή που έχει ασχοληθεί με την Ουνιόν Σάντα Φε και τον παίκτη μίλησε στο Gazzetta.gr για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αργεντίνου φορ και ακόμα και το τι άνθρωπος είναι. «Πρώτα απ" όλα μιλάμε για τον ιδανικό παίκτη του προπονητή. Ένας επιθετικός που θα... θυσιαστεί τακτικά για την ομάδα, που δεν παίζει στα... χαμένα στο γήπεδο και που πιέζει πάρα πολύ και ψηλά την αντίπαλη άμυνα», σχολίασε αρχικά σε μία ανάλυση που παραπέμπει και λίγο στο τακτικό κομμάτι του Γκερέρο και στο πως λειτουργεί ο Ισπανός.

Ποιά είναι όμως τα συν και τα πλην του; «Δεν είναι ο παίκτης που βάζει πολλά γκολ όμως είναι τρομερός κεφαλοσφαιριστής και βοηθάει εξαιρετικά και στην επίθεση και στην άμυνα με αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει τόσο γρήγορη μεταφορά μπάλας όμως δεν είναι αυτή η δουλειά και το παιχνίδι ενός φορ. Βοηθάει πολύ τα μπακ στα ανεβάσματά τους και τους δημιουργικούς παίκτες καθώς θα βγει από την περιοχή του είτε για να τραβήξει παίκτη είτε για να πάρει μπάλα. Εάν χρειαστεί να συμβάλλει και δημιουργικά θα το κάνει», εξηγεί ο συνάδελφος από το ραδιοφωνικό δίκτυο LT10 AM 1.020.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Τι μπορεί να περιμένει κανείς όμως από τον Σολδάνο στην Ευρώπη και τι χαρακτήρας είναι; «Πρώτον δεν είναι μεγάλος σε ηλικία για φορ. Είναι πολύ πειθαρχημένος και σοβαρό και μαζεμένο παιδί. Δεν αναμείχθηκε ποτέ σε σκάνδαλα οποιουδήποτε είδους, δεν προκάλεσε ποτέ και είχε μόνο έναν σημαντικό τραυματισμό το 2016. Διαρκώς προσπαθεί, δουλεύει, βελτιώνεται και μαθαίνει. Έχει ικανότητες, έχει αγωνιστικό... τσαμπουκά και διαθέτει τρομερή φιλοδοξία. Ο Ολυμπιακός τον καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και θεωρώ ότι ο Σολδάνο μπορεί να τον βοηθήσει και σημαντικά. Μακάρι να τα καταφέρει», κατέληξε. Οι πληροφορίες του Φαλκόν πάντως για το καλοκαίρι ανέφεραν πως στο τέλος η διαφορά του Ολυμπιακού ήταν στο 1 εκατ. με την Ουνιόν. Οι πληροφορίες του μιλούσαν για πρόταση του Ολυμπιακού στα 3,5 εκατ. δολάρια και αξίωση της Ουνιόν στα 4,5. Όσον αφορά στην διοίκηση της Ουνιόν και τον πρόεδρο Σπαν ο ίδιος θεωρεί ότι δεν χειρίστηκε σωστά το ζήτημα Σολδάνο όπως και γενικά τα επί των οικονομικών και των πωλήσεων.

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η Ουνιόν έχασε το πιο μεγάλο και σοβαρό της περιουσιακό στοιχείο. Από πλευράς εξέλιξης και προοπτικής ήταν ότι καλύτερο και για το αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Στην Ουνιόν είχε ένα χαμηλό συμβόλαιο και όταν τέθηκε το ζήτημα στην διοίκηση δεν του το ανανέωσε κανείς και δεν ασχολήθηκε κανείς. Προτίμησαν να επιχειρήσουν να τον πουλήσουν αντί να τον ανανέωσουν πρώτα και μετά να τον πουλήσουν. Ο παίκτης ήταν ευγνώμων στην ομάδα και έκανε πολλή υπομονή αλλά ήθελε και να παίξει στην Ευρώπη. Ένιωθε πλέον υποτιμημένος και ειδικά στο θέμα των αποδοχών του. Μία εβδομάδα πριν όλα ήταν έτοιμα για την πώληση αλλά ο πρόεδρος Σπαν άλλαξε τα συμφωνηθέντα την τελευταία στιγμή και ρίσκαρε τα πάντα και μαζί και την διαπραγμάτευση. Ο Σολδάνο ενοχλήθηκε δικαιολογημένα για να μην πω εκνευρίστηκε και ξεκαθάρισε ότι περιμένει να γίνει η πώληση και πως δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του. Έτσι και έγινε και φτάσαμε στο σήμερα».

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.