Σιτι και Λίβερπουλ ετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών

featured image

Ύστερα από δύο σερί ήττες και τρεις στα τελευταία τέσσερα ματς στην Premier League, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς κόντρα στους Αγίους και τους πήρε στο Saint Mary"s. Οι Πολίτες με τρία γκολ στο πρώτο μέρος, επέστρεψαν στις νίκες, διατήρησαν τη διαφορά από τους Reds στους 7 βαθμούς και συνεχίζουν να ελπίζουν καθώς τους υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική στο Μάντσεστερ.

Από νωρίς η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε επιθετικά και στο 5" ο Σίλβα νικήθηκε από κοντά από τον ΜακΚάρθι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Οστιν έχασε κοντρόλ και ευκαιρία. Στο 10" τελικά οι Πολίτες άνοιξαν το σκορ στο 10" όταν Μαχρέζ και Μπερνάρντο συνδυάστηκαν από δεξιά και ο δεύτερος έδωσε πάρε-βάλε στον Νταβίδ Σίλβα που αυτή τη φορά δεν το έχασε (0-1). Η κατοχή ήταν συντριπτικά για την Σίτι που είχε τεράστια φάση, στο 26" με τον Αγουέρο, οι Saints απάντησαν με την κεφαλιά του Οστιν που έβγαλε ο Εντερσον, όμως η επιμονή για παιχνίδι από πίσω της κόστισε στο 37" όταν μετά το τραγικό λάθος από τον Ζίντσενκο, ο Χόιμπιεργκ πήρε, απέφυγε τον Κομπανί και τίναξε τα δίχτυα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094805172-0"); });

Το 1-1 όμως δεν έμεινε για πολύ καθώς στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Σίτι βρήκε δύο γκολ. Στο 45" το γύρισμα του Στέρλινγκ από δεξιά βρήκε στον Γουόρντ-Πράουζ και πήγε στα δίχτυα του ΜακΚάρθι και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο μοιραίος, Ζίντσενκο, έγινε ωραίος και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Αγουέρο που με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά, με την Σίτι να διαχειρίζεται το προβάδισμα των δύο γκολ και να κάνει εμφανώς συντήρηση ενόψει Λίβερπουλ. Στο 55" ο εξαιρετικός keeper των γηπεδούχων, ΜακΚάρθι, έβγαλε το αριστερό του Στέρλινγκ και στο 59" ο Κουν Αγουέρο γύρισε ωραία και με φαλτσαριστό αριστερό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο πριν δώσει λίγο αργότερα τη θέση του στον Ζεσούς. Το δεύτερο 45λεπτο δεν είχε τις φάσεις του πρώτου, ούτε γκολ, με τη Σίτι να παραμένει χαλαρή και να κρατά μάλλον εύκολα το 1-3 το οποίο έμεινε ως το τελικό αφού στην τελευταία μεγάλη φάση, στο 80" ο ΜακΚάρθι έκανε ακόμα μια σημαντική επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Μαχρέζ. Στο 85" ο Χόιμπιεργκ είδε απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Φερναντίνιο.

Σαουθάμπτον (Ράλφ Χάσενχιτλ): ΜακΚάρθι, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Τάργκετ, Ρομέου (59" Βάλερι), Λεμινά (46" Ρέντμοντ), Χόιμπιεργκ, Ελιουνούσι, Γουόρντ-Πράουζ, Ράμσεϊ, Οστιν (68" Λονγκ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κομπανί, Ντανίλο, Λαπόρτ, Νταβίδ Σίλβα, Φερναντίνιο (86" Γουόκερ), Μαχρέζ (84" Σανέ), Ζίτσενκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (74" Ζεσούς).

Πηγή: gazzetta.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.