Μπακογιάννης: Ο Δήμος Αθηναίων να καλύψει το έλλειμμα εθνικού σχεδιασμού για τα ναρκωτικά

featured image

Την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αθηναίων με ένα δικό του σχέδιο την ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής από το κράτος για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης εξέφρασε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σε παρέμβαση του σε σύσκεψη εργασίας που διοργανώθηκε σήμερα από τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», το ΕΚΠΑ και τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων είπε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ακούσω τους ανθρώπους που βιώνουν το πρόβλημα, αλλά και τους ειδικούς, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός για τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση αυτού του σύνθετου προβλήματος».

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Τόνισε την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος, από την πρόληψη, μέχρι και την απεξάρτηση, αλλά και με τους ίδιους τους χρήστες.

Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, προκειμένου να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες δομές και να δημιουργηθούν νέες, όπως κλειστοί χώροι ελεγχόμενης και εποπτευόμενης χρήσης, κατά το πρότυπο δεκάδων πόλεων του εξωτερικού. Οι κλειστοί χώροι ελεγχόμενης χρήσης είναι χώροι όπου ο χρήστης μπορεί να κάνει ασφαλή χρήση ουσιών, που έχει προηγουμένως προμηθευτεί υπό συνθήκες υγιεινής και αποφεύγοντας τον κοινωνικό στιγματισμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.