12 λόγοι πού η ζωή της χωρισμένης είναι ευκολάκι

featured image

Μία πολύ καλή μου φίλη η οποία είναι εδώ και 3 χρόνια χωρισμένη, μου έλεγε πόσο πολύ θέλει να ξαναπαντρευτεί αν της τύχει: «Θέλω πολύ να παντρευτώ ξανά. Θέλω να γνωρίσω κάποιον και να ζήσουμε μαζί. Νομίζω πως είμαι έτοιμη».

Και εγώ χωρισμένη είμαι, και εγώ ανοιχτή είμαι στο να ξανακάνω κάποια στιγμή μία άλλη σχέση, αλλά δεν κάνω και έτσι. Χώρισα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και ακόμα τη ζωή μου σε τάξη δεν την έχω βάλει. Είχα συνηθίσει να είμαι παντρεμένη και τώρα που ξαφνικά «εγκαινιάστηκα» και πάλι, το status της single woman, μου κακοφαίνεται.

Η φίλη μου που με ξέρει πολύ καλά, κατάλαβε αμέσως από το μορφασμό μου ότι δεν συμφωνούσα μαζί της.

«Πλάκα κάνεις τώρα έτσι;», με ρώτησε χαμογελώντας και σηκώνοντας το φρύδι.

«Ξέρω γω μωρέ;», της είπα. «Μου αρέσει που έχω χώρο στις ντουλάπες μου και στο ντουλαπάκι του μπάνιου, μου αρέσει που βγαίνω και αγοράζω ο, τι θέλω χωρίς να ακούω την γκρίνια του. Μου αρέσει, μου αρέσει, μου αρέσει… Όλα μου αρέσουν».

«Εντάξει κατάλαβα», μου είπε. «Θύμισέ μου την επόμενη φορά που θα θελήσω να μοιραστώ τη χαρά μου να μην το κάνω μαζί σου», μου απάντησε περιπαικτικά.

Σαφώς και αστειευόταν. Και οι δύο γνωρίζαμε καλά ότι όταν κάποιος είναι έτοιμος, είναι απλά έτοιμος και δεν τον νοιάζει η γνώμη των άλλων, ούτε κάνει εκπτώσεις στις επιθυμίες και τα όνειρά του.

Για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει που είμαι μόνη μου και έτσι θέλω να συνεχίσω. Απέκτησα ξανά προνόμια που νόμιζα ότι είχα χάσει και ενώ στην αρχή η σκέψη και μόνο του να μείνω μόνη με έκανε να αισθάνομαι άσχημα, τώρα συνειδητοποιώ ότι κοιτούσα το δέντρο και όχι το δάσος.

Στην αρχή και αγχώθηκα και τρόμαξα και φοβήθηκα, αλλά η περίοδος αυτή δεν κράτησε πολύ, επειδή γρήγορα συνειδητοποίησα ότι το να είσαι single έχει πιο πολλά θετικά παρά αρνητικά.

Για παράδειγμα:

Ελέγχεις πλήρως τη ζωή σου

Αν θέλω να δω τηλεόραση, θα δω χωρίς να έχω το άγχος μην έρθει και μου πάρει το τηλεκοντρόλ για να δει ποδόσφαιρο. Αν θέλω να βγω για ψώνια ή να πάω να δω τη μάνα μου, θα το κάνω χωρίς να πρέπει να τον ενημερώσω μόλις φύγω και μόλις γυρίσω.

Γλιτώνεις από πολλά κουσούρια που σε ενοχλούν

Δεν τολμούσα να ανοίξω τη θέρμανση το χειμώνα ούρλιαζε. Δεν τολμούσα να ανάψω air condition το καλοκαίρι ή να πάρω το κάτι παραπάνω από το σούπερ μάρκετ, πάλι φωνές. Είχα βαρεθεί να κυκλοφορώ στο σπίτι με χοντρές παντόφλες, πουλόβερ και κουβέρτα τυλιγμένη γύρω μου. Η τσιγκουνιά είναι από τα χειρότερα ελαττώματα που μπορούν να σου τύχουν. Μπορεί να βγάζω λίγα, αλλά δεν μου λείπει τίποτα.

 Έχεις δοκιμάσει να κοιμηθείς διαγώνια σε διπλό κρεβάτι;

Δεν υπάρχει καλύτερο. Απλώνομαι μόνη μου, χωρίς ροχαλητό, χωρίς σκουντήγματα και κλωτσιές και χωρίς να πετάγεται. Η πιο ωραία αίσθηση ever.

Μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου όπως θες

Αν θέλεις να βάλεις φούξια κουρτίνες, χαλιά και μαξιλαροσέντονα, μπορείς να το κάνεις χωρίς να σου πει κανείς τίποτα. Θες γούνινα μαξιλάρια; Θες ταπετσαρίες με ήρωες της Disney επειδή έτσι σου ήρθε; Πλέον μπορείς να το κάνεις και κανείς δεν θα πει τίποτα.

Δεν χρειάζεται πια να ψάχνεις να του βρεις όσα έχει χάσει

Που είναι το στυλό μου; Ψάξε στο συρτάρι. Που έβαλες τις φρυγανιές; Στο ντουλάπι κοίταξες; Ευτυχώς για μένα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

6. Το μπάνιο είναι ολοδικό μου και κανενός άλλου

Είναι σημαντικό το ότι μπαίνω στο μπάνιο και είναι καθαρό. Ούτε πετσέτες πεταμένες κάτω, ούτε βρώμικη τουαλέτα, ούτε οδοντόκρεμα στο νιπτήρα, ούτε το χαρτί τελειωμένο. Και το σημαντικότερο; Είναι κατάδικό μου. Παλιά όταν έμπαινε, ξεχνούσε να βγει και περίμενα απ’ έξω με τις ώρες.

7. Διαλέγεις εσύ το πώς θα μεγαλώσεις το παιδί σου

Αν έχεις παιδάκι, γνωρίζεις ήδη ότι ο κάθε άνθρωπος μεγαλώνει διαφορετικά το παιδί του ανάλογα με το χαρακτήρα του και τα βιώματά του. Στην αρχή φοβήθηκα να το μεγαλώσω μόνη μου, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα καλύτερο. Πιστεύω πως κάνω καλύτερη δουλειά μόνη παρά αν έμενα παντρεμένη.

8. Ευκαιρία να αποκτήσεις κατοικίδιο

Τόσα χρόνια τον παρακάλαγα να πάρουμε σκυλάκι και δεν με άφηνε. Τώρα έχω δύο και τα λατρεύω.

9. Δεν χρειάζεται να του εξηγήσεις τι έχει μέσα η κάθε τσάντα που φέρνεις σπίτι

Παλιά όταν γύρναγα σπίτι έψαχνε εξονυχιστικά την κάθε τσάντα να βρει τι πήρα λες και τον ένοιαζε. Τουλάχιστον τώρα πια δεν χρειάζεται να δικαιολογηθώ γιατί αγόρασα ένα ακόμα μαύρο πουλόβερ ή γιατί πήρα ένα ζευγάρι ακόμα μπότες. Τα βρήκα σε προσφορά και τα πήρα…Απλά τα πράγματα.

10. Κάνεις τις δουλειές του σπιτιού με την ησυχία σου

Κάθε φορά που έκανα δουλειές είχε τη μανία να ανακατεύεται μες στα πόδια μου και να μου τα κάνει μαντάρα. Ούτε να πλένει πιάτα ήξερε, ούτε να σφουγγαρίζει, ούτε να σιδερώνει καλά. Από το να μου κάνει μισές δουλειές, καλύτερα σπίτι του.

11. Αναλαμβάνεις εξ ολοκλήρου να διαχειρίζεσαι το οικονομικό

Από τότε που έμεινα μόνη με ένα παιδί, άρα με ένα μόνο μισθό, χρειάστηκε να φτιάξω νέο πλάνο για να είμαι σίγουρη ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Στην ουσία άσπρη μέρα είδα από τότε που ανέλαβα μόνη μου το οικονομικό και ας μη μας βοηθά καθόλου ο πρώην. Τα κατάφερα πολύ καλύτερα απ’ ότι νόμιζα…

Μία γυναίκα που πήρε διαζύγιο και θέλει να μείνει μόνη δεν είναι εγωίστρια. Απλά της αρέσει να απολαμβάνει την ελευθερία της και ο, τι αυτή συνεπάγεται. Η μονογονεϊκότητα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, αλλά με σωστή διαχείριση, χρόνο και υπομονή θα βρεις την ευτυχία μέσα στο χάος.

Το γεγονός ότι ανοίγω το καλοριφέρ όποτε θέλω, ψωνίζω ο, τι θέλω χωρίς κριτική και κοιμάμαι χωρίς διαλείμματα κάνει την κατάστασή μου ακόμα πιο ευχάριστη.

[scarymommy] [singleparent]

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.