12 σκίτσα αποδεικνύουν ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι μαμά στις μέρες μας

featured image

Το κλισέ που λέει πως «αν δεν έχεις παιδιά, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι γονιός» ισχύει και συνειδητοποιείς πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση φυσικά αφού γίνεις μητέρα.

Το πιο δύσκολο απ’ όλα, όμως, είναι το ότι εμείς οι ίδιες, οι μαμάδες είμαστε αυστηρές με τον εαυτό μας και πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα της σύγκρισης με άλλες μαμάδες που στα μάτια μας φαίνονται τέλειες.

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μαμά στις μέρες μας: 12 σκίτσα που το αποδεικνύουν

Τα σκίτσα της Helene Weston μιλούν ακριβώς γι’ αυτό: για τις τύψεις που έχουμε ότι δεν είμαστε καλές μαμάδες και για το ότι έχουμε απίστευτες απαιτήσεις από τον ίδιο μας τον εαυτό. Μήπως ήρθε η ώρα να είμαστε λίγο πιο επιεικείς;

Μην νιώθεις τύψεις επειδή «έλιωσες» από την κούραση ενώ ήθελες να περάσεις λίγο χρόνο με το παιδί σου. Έχει συμβεί, συμβαίνει και θα ξανασυμβεί…

Μπορεί να νομίζουμε πως οι άλλες μαμάδες δεν περνούν τα ίδια, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική…

 Γιατί πολύ απλά, ΟΛΕΣ περνάμε τα ίδια. 

Μην ανησυχείς, ούτε εμείς!

 

Και καλό είναι, πού και πού, να μιλάμε με τον σύντροφό μας και να μοιραζόμαστε το άγχος και τις ανησυχίες μας. 

Το λάθος που κάνουμε πολλές μαμάδες: συγκρίνουμε τον εαυτό μας με την «τέλεια» μαμά που πιστεύουμε ότι τα προλαβαίνει όλα. 

Μην ντρέπεσαι να πεις «όχι» όταν δεν έχεις χρόνο για τίποτα και μη νιώθεις υποχρεωμένη να γίνεις η «τέλεια» μαμά. 

Όταν είσαι έγκυος δεν ξέρεις πως αυτοί οι 9 μήνες είναι η ευκολότερη περίοδος της μητρότητας. Σύντομα, βέβαια, θα μάθεις!

Μετά τη μητρότητα, μπορεί να μην περιποιούμαστε τον εαυτό μας όπως πριν, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαστε όμορφες!

 

 Να θυμάσαι πως κάθε παιδί είναι τέλειο, όπως ακριβώς είναι. 

Να είσαι μαμά σημαίνει να ανησυχείς για το παιδί σου ακόμα κι αν ξέρεις ότι κοιμάται ήσυχα στο διπλανό δωμάτιο. Αλλά εσύ να μην μπορείς να κλείσεις μάτι γιατί φτιάχνεις τρομακτικά σενάρια με το μυαλό σου…

Πάντα, μα πάντα, καταλήγεις στο εξής απλό και μεστό συμπέρασμα:

[mama365.gr]



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.