Δραγασάκης: Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων

«Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων, αντίθετα θα περιέχει μέτρα ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού.
«Εμείς έχουμε επιχειρήματα τεκμηριωμένα με αριθμούς, τα οποία δείχνουν ότι η περικοπή των συντάξεων δεν θα κάνει καλό, θα κάνει κακό. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με αυτά τα επιχειρήματα θα διασφαλίσουμε τελικά ότι δεν θα υπάρξει άλλη περικοπή των συντάξεων» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε:
«Έχουμε περάσει από τους προϋπολογισμούς των περικοπών, σε προϋπολογισμούς οι οποίοι, παρά το ότι έχουμε αυτούς τους στόχους να υλοποιήσουμε, θα έχουμε περιθώριο και φορολογικές ελαφρύνσεις στοχευμένες να κάνουμε και βελτιώσεις στο κοινωνικό κράτος να κάνουμε και ενισχύσεις των εισοδημάτων».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως το πιθανότερο είναι ό,τι είναι να δοθεί, θα δοθεί με μόνιμα μέτρα και επισήμανε: «Ο προϋπολογισμός του 2019, εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έχει στο τέλος ένα περίσσευμα 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα αντί να τα αφήσουμε να βγουν περίσσευμα στο τέλος θα τα κάνουμε από τώρα πολιτικές. Με αυτά τα χρήματα θα μειώσουμε φορολογίες, θα ενισχύσουμε μία κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για ένα ενιαίο πακέτο, θα είναι μόνιμα μέτρα».
Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε: «Έδειξε πως η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη βούληση και την ικανότητα να συνομιλεί με δυνάμεις ευρύτερες και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός κατάφερε δύο πράγματα, να διασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης και δεύτερον την ανανέωση και τη διεύρυνσή της».


Από το Blogger.