Σε βαρύ κλίμα η συνάντησή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους γονείς τους


Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, για πέμπτη φορά είδαν τους γονείς τους. Το επισκεπτήριο πραγματοποιήθηκε στις 13:00 τo μεσημέρι και όπως ήταν αναμενόμενο, το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, λόγω των ημερών του Πάσχα.

Σε σχέση με τα προηγούμενα επισκεπτήρια είναι πως οι γονείς των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη είδαν τα παιδιά τους, χωρίς να τους χωρίζει το τζάμι.

Με βάση τον κανονισμό των φυλακών της Αδριανούπολης, υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μια φορά τον μήνα. Μέχρι στιγμής, αυτό δεν είχε συμβεί.

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, πριν το επισκεπτήριο είχαν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρέμβαση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απαλευθέρωσή τους.

Σε πρώτο πρόσωπο ο Πρωθυπουργός στη δήλωση – παρέμβασή του αναφέρει:

“Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας”.

Είναι ένα μήνυμα του Πρωθυπουργού και ενόψει του Πάσχα, το οποίο οι Ευρωπαίοι είχαν θέσει ως ορόσημο προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωσή τους.

Νωρίτερα και λίγη ώρα πριν το επισκεπτήριο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους γονείς των δυο στρατιωτικών κατά την οποία επανέλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα. Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

Συγκινητική ήταν η αναφορά στον Ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον Λοχία Κούκλατζη κατά τη διάρκεια της ακολουθίας των Παθών από τον Πατριάρχη Αφρικής Θεόδωρο ο οποίος ανέφερε: «απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές».



Από το Blogger.