Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη του Πολάκη πως το ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζει ταμειακό έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ


Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Παύλου Πολάκη πως το ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζει ταμειακό έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ για την οκταετία 2007 – 2014. Πριν 10 ημέρες τελείωσε η επίσημη έρευνα και δημοσιεύονται όλοι οι απολογισμοί που επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα κατέθεσε ο αν. υπουργός Υγείας στην Εξεταστική Επιτροπή.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο Παύλος Πολάκης απασφάλισε βόμβα, γνωστοποιώντας στο ΚΕΕΛΠΝΟ εντοπίστηκε «μαύρη τρύπα» 230 εκατ. ευρώ στα ταμεία.

Όπως αφηγήθηκε, το ταμειακό έλλειμμα βρέθηκε πριν από 10 μέρες, καθώς δεν υπήρχαν συγκεντρωμένα λογιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίως από το 2011 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «κρύψιμο στοιχείων» που προκαλούσε εμπόδια στην έρευνα που διεξαγόταν για την οικονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Κατά τα λεγόμενά του, μέχρι το 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ τηρούσε λογιστικά βιβλία, ωστόσο, από το 2011 και μετά το συγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα απεγκαταστάθηκε και για το 2013 – 2014 υπάρχουν μόνο φύλλα excel για τη ροή του δημόσιου χρήματος στο Κέντρο.

«Από το 2007 έως το 2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισήλθαν εισροές με όρους πραγματικού χρήματος -μπήκαν λεφτά δηλαδή- 750 εκατ. ευρώ» σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι πληρωμές ανέρχονται σε 520 εκατ. ευρώ. «Πού πήγαν τα υπόλοιπα 230 εκατ. ευρώ;» διερωτήθηκε. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ταμειακό έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το 2016 στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ο οποίος αφορούσε την χρήση του 2014, το ταμειακό υπόλοιπο του Κέντρου ήταν μόλις 3,7 εκατ. ευρώ, με τον κ Πολάκη να αναρωτιέται για ποιο λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρούσε περίπου 20 τραπεζικούς λογαριασμούς.

«Καταλαβαίνετε τι έχουμε τώρα; Δώσαμε 750 εκατ. ευρώ, παραδέχονται ότι ξόδεψαν 530 εκατ. και στους λογαριασμούς έχουν 3 εκατ. ευρώ» συμπέρανε και διερωτήθηκε: «Πού πήγαν τα υπόλοιπα;». Μάλιστα, ζήτησε την άμεση επέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία του.



olympia.gr


Από το Blogger.